SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering

Välkommen att börja orientera med SAIK!

 

Du har just öppnat dörren till en fantastisk värld av äventyr och upplevelser, som är möjlig att upptäcka oavsett ålder, kunskaps- och ambitionsnivå! Vår förhoppning är att både ungdomar och vuxna ska kunna delta aktivt och få ut så mycket som möjligt av vår verksamhet. Som en vägledning kommer här lite praktisk information som kan vara bra att känna till.

 

SAIK:s ungdomsverksamhet vänder sig till ungdomar 7-16 år. Se gruppledare och kontaktuppgifter här: Kontakt »

 

Via vår hemsida hittar du det mesta m.a.p. orientering. Här finns information om nybörjarkurser, träningar, tävlingar och läger samt fakta om hur du gör för att bli medlem. Hemsidan uppdateras kontinuerligt med nyheter och information. Via Eventor (se länk i högerspalt) kan du också anmäla dig till tävlingar och andra arrangemang.
 
På den här sidan finner du kortfattad information om orientering. Vill du veta mer kan du besöka Svenska Orienteringsförbundets (SOFT:s) hemsida, där det finns värdefull information till dig som är ny inom sporten: https://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/
Träning
Vår primära dag för träning är tisdagar. Alla åldrar tränar samma tid (kl. 18) och träningen utgår ofta från SAIK-stugan vid Kåsjön. Ibland tränar vi på andra ställen för att variera terrängen. Se kalender för att se plats och annan info för veckans träning.
 
Tisdagsträning med OL-teknik (OL = OrienteringsLöpning) kör vi vanligtvis med start första tisdagen efter övergång till sommartid och fram till sommaravslutning veckan innan midsommar. Vi drar åter igång i samband med skolstart i augusti och håller en bit in i november.
 
Tisdagsträning fortsätter som vinterträning under vinterhalvåret för ungdomar 9-16 år. De yngre (9-12 år) kör löp&lek-betonad träning medan de äldre (13-16 år) kör vinterträning tillsammans med våra juniorer och seniorer men med viss anpassning för att passa åldersgruppen.
 
För äldre ungdomar (13-16 år) erbjuds fler träningstillfällen på torsdagar samt i samband med andra arrangemang såsom tävlingar och GOF-arrangemang. Info om dessa läggs upp i kalendern på hemsidan.
Klädsel och utrustning
För att komma igång krävs inget annat än löparskor och träningskläder (heltäckande byxa).
 
När man orienterat ett tag så brukar de flesta skaffa en egen kompass, Sportident-pinne, terrängskor, pannlampa (för nattorientering) och klubbkläder. SAIK har ett litet lager med klubbkläder och vi brukar ha en klubbshop på nätet öppen ett par gånger per år för beställning av nya kläder (håll utkik på hemsidan).
Föräldrar
Som förälder är du välkommen att vara med på våra ungdomsträningar. Till en början för att kunna följa upp ditt barn men även senare om du vill träna och själv lära dig orientera. Se mer info för dig som förälder: För föräldrar »
Prova-på och medlemskap
Om du vill prova på orientering innan du bli medlem så är du välkommen att komma på någon av våra träningar. Ta gärna kontakt med någon av våra ledare så är vi beredda på att ni dyker upp. Kontakt »
 
Om ni känner att ni vill fortsätta efter att ha provat på vid något träningstillfälle så gör ni medlemsansökan här på hemsidan och ni får då en faktura på medlems- och aktivitetsavgift hemskickad. Vi har oftast ingen kö till våra ungdomsgrupper och kan då erbjuda alla sökande en plats direkt. Medlemsansökan hittar du här.
 
För medlemmar
Arrangemang
Sponsorer
Stötta SAIK
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten