SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Friidrott - Orientering - Skidor

Bli medlem i Sävedalens AIK
Bli medlem
Välkommen till Sävedalens AIK

Vi är en framstående idrottsklubb med hjärtat i Sävedalen och Göteborgs bästa träningsmiljö. Våra idrotter är Friidrott, Orientering och Skidor.

Orientering
10mila 2024 Nynäshamn
2024-05-07 20:44, Orientering
SAIKs ungdomslag, tre damlag och tre herrlag från 10mila 2024.

Årets upplaga av 10mila gick av stapeln i helgen i skogarna utanför Nynäshamn, på samma arena som 2018. Upplägget för årets tävling var helt nytt och skapade nya förutsättningar gällande taktiken vid uttagning av lag för herrar och damer samt för projektledare i planering av boende och resa. I Ungdomsstafetten var det i år ett tydligare fokus på banor och svårighetsgrader anpassade för DH–14 samt start senare på eftermiddagen. Herrarna startade på lördagen kl 17:30 med tre dagsträckor för att sedan göra ett uppehåll fram till 23:30 då långa natten-löparna gick ut i jaktstart efter ställningen från de tre inledande sträckorna. Damerna startade lördag 21:30 med två nattsträckor för att sedan göra ett uppehåll fram till kl 07:00 söndag morgon då långa dagen-löparna gick ut i jaktstart utifrån nattsträckornas resultat. SAIK ställde upp med ett ungdomslag, tre herrlag och tre damlag. Så här skriver respektive ledare om lagens insatser och upplevelser under 10miladygnet:

Årsmöte i SAIK 25 mars
2024-03-26 16:16
Miranda tagit emot sitt stipendium av ordförande Eva Carlsson


I år vad det festligt värre innan årsmötet då det splitter nya förrådet skulle invigas med pompa och ståt. Bubbel med Pommac och cider i fina glas med tilltugg och en inbjuden musikant redo med fanfar fanns på plats. Magnus Rehn, ansvarig för projektet med förrådet, klippte bandet när förrådet invigdes med en efterföljande fanfar. Efter mingel i förrådet var det dags för kaffe med alldeles utsökta våfflor med både sylt och grädde. 

Till Årsmötesordförande valdes
Lars Stålheim och till mötessekreterare Johan Wedlin. Huvudföreningens ordförande Eva Carlsson berättade om år 2023 i Sävedalens AIK och gav sedan ordet till representanter från sektionerna att rapportera hur året sett ut i respektive sektion. Kassör Christian Dansund redogjorde för ekonomin i föreningen och årsmötet godkände rapporten.

Stipendier delades ut från Stina Zachrissons fond
till
Martin Pettersson, ungdomsledare i Orienteringsektionen
Jennie Berglund och Erik Österlin, tränare i Skidsektionen
Ella Pettersson, Amanda Ström Eckerlid och Miranda Wallström, ledare i Orienteringssektionens SOL-skola.

Grattis till alla stipendiater!  

Till ordförande i huvudföreningen
för ytterligare 1 år valdes Eva Carlsson. Till ny kassör valdes Björn Bältsjö, fyllnadsval 1 år efter Christian Dansund som istället valdes in som ledamot på två år. Vi hälsar Sven-Ove Pettersson varmt välkommen som ny ledamot i huvudstyrelsen.

Till revisorer för 1 år valdes Magnus Rehn och Lars-Göran Axmalm och till revisorssuppleanter Lennart Claesson och Karin Haldorsdotter Lindqvist. Sektionsrepresentanterna till huvudföreningen utses i respektive sektion.

Björn Bältsjö hade lyckats hitta en utmärkelse
som klubbens trotjänare Bengt Johansson inte redan fått och delade ut priset till en överraskad Bengt. 

Övriga avtackningar
Odd Wallum och Henrik Nordholm har nu valt att lämna sina uppdrag i styrelsen, och tackades av för ett gott arbete i styrelsen. Stort tack också till Inger Bramsby Sjöström för ett gott arbete som ledamot i huvudstyrelsen. Förrådsgruppen med Magnus Rehn, Kjell Bengtsson, Hans Carlstedt och Leif Ernelind uppmärksammades med en blomma för ett mycket bra arbete med att få förrådet klart. (Leif E var inte närvarande på mötet, men tackas senare.)

Tack till er alla för en trevlig kväll!

Årsmötesprotokollet är nu publicerat.

Vid anteckningarna
Ansa Bucht

Bli medlem
Nyheter från vår verksamhet
Orientering, 12/06 16:27 
Skidor, 11/06 23:15 
 
För medlemmar
Arrangemang
Sponsorer
Stötta SAIK
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten