Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Orientering
Elit-Senior-Junior

Kämpa och gå på!
 
Fina framgångar vid medel o stafett SM
2018-09-18 15:26

Maria Magnusson visade vilken bra orienteringstekniker hon är i medeldistansfinalen, som avgjordes i lördags i Hok söder om Jönköping. Efter att med nöd och näppe tagit sig till A-finalen i fredagens kval fick hon en tidig startposition. Efter ett näst intill perfekt genomfört lopp blev en lång och spännande väntan vid arenan för supportrar och Maria. 30 löpare hann passera mållinjen innan Sara Hagström kunde peta ner Maria från ledarpositionen. När alla hade gått i mål på den natursköna målplatsen hade Maria en mycket imponerade 6:te plats med sig hem i bagaget.


På söndagen var det stafetterna som skulle avgöras på samma arena. SAIK hade sex lag på startlinjen 2 lag i resp D21, H21 och H20. Tyvärr blev det några återbud pga skador, som gjorde att reserver fick hoppa in i alla tre klasserna..

Albin Thunberg och Fredrik Wennermark inledde för herrseniorerna. Albin gjorde en suverän förstasträcka, liksom förra året då för Alehof, och låg med i klungan bakom ledarlagen under hela sträckan och kunde växla ut Heino Ollin som 15:de man. Fem lag lyckades dra ifrån övriga lag på andra sträckan. Heino kunde trots några små misstag ha bra kontakt med i klungorna som bildades där bakom och skickade ut Marcus Millegård på sista sträckan drygt 1,5 min från en 6:te plats. Marcus fick till en bra inledning och var efter halva sträckan uppe på 10:e plats. Med i stort bara landslagslöpare framför sig skulle det bli svårt att avancera ytterligare. Spånningen var stor, skulle vi få ytterligare ett ”löv” med oss hem. Marcus, pigg i benen efter ha avstått medeldistansen, plockade ytterligare ett lag och kunde med ”segergest” ta laget i mål som nia. En efterlängtad och välförtjänt framgång för herrlaget! Det var tio år sen SAIK var ”topptio” och då var det som vinnare. Segrade nu gjorde Stora Tuna före IFK Göteborg.

Andra laget fick en lite trögare start och slutade till slut på 56:a, när Johan Wikström och Ilya Belianka hade löpt sina sträckor.


För damerna inledde Amilia Björklund i andralaget bäst med att växla ut Emelie Karlsson, som 14:de. Lovisa Nilsson fullföljde sedan till en slutlig 29:de plats. För förstalaget kunde Maria Magnusson bärga en 15:de placering i mål, sedan Emma Andersson och Jenny Bengtsson sprungit inledningssträckorna.


I juniorklassen mönstrade vi ett ”juniorlag” och ett ”ungdomslag”.  De äldre grabbarna, Per Nordholm, Elias Ljungqvist och Simon Björklund blev till slut 47:a, sju platser och 25 minuter före ungdomarna Anton Kastrup, Nils Grimbeck och Rasmus Johansson Fjordside

Presentation av vårt nyförvärv Albin Thunberg
2018-08-03 16:45
Albin Thunberg efter andra etappen på O-Ringen 2018
Ni kanske har sett honom på ett par träningar i vår, eventuellt i Alehoftröjan, och undrat vem det är. Svaret är Albin Thunberg och numera springer han för SAIK. Albin har framförallt visat prov på hög kapacitet med fina förstasträckor på stafetter, något han haft patent på i OK Alehof. 
Efter Jukolatestet i Bottnaryd i juni var det inofficiellt klart att Albin skulle byta. Sin tävlingsdebut för SAIK gjorde han på O-ringen i klassen H21-2 (klassen H21 delades i två baserat på distrikt, inte ranking). Denna intervju gjordes efter etapp 2. Då visste vi inte att Albin skulle åka hem med en meriterande tredjeplats som totalresultat, framför flertalet namnkunniga löpare.
Andralaget överraskade i Jukolakavlen
2018-06-20 12:23
På bilden saknas Sergey

När lugnet och dammet tillfälligt lagt sig på arenan var det herrarnas tur att ta plats på startrakan på flygplatsen i Hälvälä. Efter Jukolagenrepet i relevant terräng i Bottnaryd och med vitryssarnas vana vid den gropdominerade terrängen var det en bra känsla i båda lagen under genomgången.

De båda ”åldermännen” och rutinerade startsträcksslöparna  Dimtry Mihalkin och Fredrik Weihard inledde på ett strålande sätt. Dmitry låg genom hela sträckan strax bakom täten och var endast drygt 2 min efter täten vid växeln. Fredrik hade en otacksam startposition, som nummer 1409 i det 1892 lag rekordstora startfältet. Men redan vid 3,2 km hade han sprintat förbi drygt 1100 av dessa och plockade dessutom ytterligare lag in till växeln.

På de därpå följande nattsträckorna sprang i tur och ordning för första laget Sergey Fedatsenka, Heino Ollin och Fredrik Wennermark. Sergey inledde mycket bra och plockade upp tjugotalet lag, men på sista tredjedelan kom några misstag. Heino tappade några onödiga minuter då han blev lurad på av att en vätskekontroll ej var markerad på kartan. Fredrik var inte heller helt nöjd efter lite missar i slutet av sträckan. Lagplacering var nu 56, när Johan Wikström kunde springa ut på gryningssträckan utan pannlampa.

I det ungdomliga andralaget löptes nattsträckorna av Carl Josefsson , Anton Novichenko och Albin Claesson. Alla tre imponerade stort med säkra och stabila lopp. Tillsammans passerade de 127 lag, så Albin kunde växla ut Per Nordholm på en finfin 121:a plats.

På den femte sträckan fick många lag problem i den kluriga terrängen. Detta drabbade också Johan och Per, vilket medförde att vi tappade en del i både tid och placeringar.

I förstalaget avslutade Vitaly Hichko och Andrey Salin, medan Oskar Lindqvist och Evgenij Zhahovskij slutförde för andralaget.

Vitaly presterade ett av sina bästa stafettlopp och kunde tillsammans med Andrey till slut ta in laget som 64:a, en förbättring med tre platser från fjolåret. Andralaget blev till överraskande bra 139:a, ett fantastiskt resultat med tanke på att näst äldste i laget var 22 år och fyra av dom var debutanter i Jukolasammanhang.

Utöver SAIK-arna i ovanstående lag, gjordes fina insatser i andra konstellationer. Vår reserv Erik Bengtsson gjorde en bra förstasträcka för ett finskt lag. Ola Skepp sprang fjärdesträckan för ett kompislag, så bra att han hade platsat i vårt förstalag. Jonas Palm och Erik Lindgren deltog också ett kompislag med Peter Lekberg sprang tillsammans med gamla klubbkompisar i Finspångs AIK. Dessutom dubblerade tjejerna Maria M, Maria T och Katya med att springa en av slutsträckorna i Jukolakavlen.

Nedtecknat av coach Anders

Venla 2018 - race report
2018-06-19 14:01
Rapport från SAIKs blandade bravader på årets största elitstafett.
Bronsmedalj för Anastasia på sprint SM
2018-06-05 09:41
Under den gånga helgen avgjordes SM-tävlingarna i sprint i sydöstra delarna av Jönköping.
Anastasia Denisova visade än en gång hur duktig mästerskapslöpare hon är. Nu kunde hon ta sin första seniormedalj med jämt och bra genomfört lopp. Före sig hade hon endast de stora svenska VM-hoppen Tove Alexandersson och Sara Hagström. Carl Josefsson tog sig också till A-final där han blev 23:a i den jämna H18-klassen.
På söndagen var det dags för sprintstafett och för första gången hade vi ett lag på startlinjen. Maria Magnusson startade bra och var inne som 12:a dryga minuten efter täten. De mera etablerade skogslöparna Heino Ollin och Sergey Fedatsenka gjorde bra lopp och på sista sträckan kunde Anastasia föra laget i mål på en finfin 11:e plats.
Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Orienteringssektionen, 13/02 07:36 
Orienteringssektionen, 07/02 10:14 
Orienteringssektionen, 30/01 17:31 
Orienteringssektionen, 20/01 18:30 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 06/01 21:43 
Sävedalens AIK, 18/12 16:31 
Sävedalens AIK, 10/11 16:31 
Sävedalens AIK, 26/05 23:09 
Sävedalens AIK, 18/03 22:56 
 
Arrangemang
Sponsorer