Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Orientering
Elit-Senior-Junior

Kämpa och gå på!
 
Anastasia silvermedaljör på SM-milen
2019-06-14 17:50
Torsdagen den 13 juni avgjordes svenska mästerskapen över 10 km. Banan gick runt Riddarfjärden i Stockholm och Anastatisa Denisova belönades med silver för den snabba tiden 34:18, något som hon själv också var väldigt nöjd med,

- Det kändes väldigt bra! Det var andra gången jag sprang SM-milen och jag lyckades slå mitt resultat från förra året med 49 sekunder. Det känns extra kul att veta att formen är såpass bra inför Venla!

Grattis Anastasia!
Kåsjön Runt med Kajsa CW och Albin T nya på topp-10-listan
2019-05-08 16:23
Starten av Kåsjön Runt. Henrik N fick pool position eftersom han hade äldsta tiden under 30 min.
Vi fick två nya på Top-10 listan av Kåsjön Runt  6 maj. Kajsa Carlsson-Wallum debuterade med att gå under 35 minuter, med tiden 34:47. Albin Thunberg sprang in på 27:07 och drog med sig Fredrik Weihard och Heino Ollin på pers under 28 minuter. Lovande debut också för Carl Josefsson med 32:20.

Det var bra förutsättningar med +7 och torrt underlag. Samtliga löpare persade utom Henrik Nordholm (men han har ju sprungit under 30 minuter). Kåsjön Runt har SAIK:are sprungit sen 1997. Visst känns det tungt! Flera landslagslöpare och VM-medaljörer har deltagit.

Tyvärr var det bara 10 deltagare den här gången. Det hade varit roligt om fler deltar. Har ni några goda idéer så hör av er till Anders eller Ingemar.

Resultaten finns här och välj foldern Löptest. Jag vet inte om man måste vara inloggad. Man väljer OL-ELIT-SENIOR-UNGDOM under ORIENTERING på översta menyn. Därefter Dokument.
(Fredrik, ditt gamla rekord var inte urgammallt utan från 2014)
Swedish League vidare till Värmland
2019-04-14 18:54
Andra och tredje deltävlingen av årets Swedish League (SL) sprangs i helgen i Värmland, närmare bestämt strax norr om Säffle. SAIK hade flera löpare på plats som deltog i allt från miniknat till elitklasserna. Två som delade med sig lite av sina lopp var Emma Andersson som sprang D21 och Johan Wikström som sprang SL-klassen M21, och de tyckte båda att skogen bjöd på ren njutning,

- Jag är ju uppvuxen med värmlandsterrängen och när jag sprang för Tyr så betygsatte vi terrängtyperna efter en skala 1-10 där 1 var = Mattila terräng (det värsta man kan tänka sig alla kategorier) och 10 Långserud (det bästa man kan tänka sig alla kategorier) Långserud ligger i närheten av helgens tävlingsområde så jag hade på känn att det här kunde bli en 10 poängare, berättar Johan.

- Det var en härlig helg, jag joggade runt banorna och fick njuta av fin och läcker terräng. Terrängen påminde lite om den som var på O-ringen förra året i Ö-vik, säger Emma. 

De flesta av SAIK-löparna bodde tillsammans i Borgvik, vackert belägen bruksby där det brukade tillverkas stål; bruket levererade bland annat byggmaterial till Eiffeltornet! Under lördagen blev det även lite turistande, och det hanns med ett besök till Häggvikseken. Eken sägs vara Värmlands näst största med en omkrets på ca 8,10 m och uppåt 1000 år gammal. Helgens kanske yngsta deltagare var Olle Wikström, endast tre veckor gammal och son till Johan. Kanske att bli förälder har gett honom lite av den där berömda kicken:

- Olle har väckt någon form av trygghetskänsla rent tekniskt i mig, säger den nyblivne pappan Johan, kroppen var inte helt rapp, men vad gör det när man får uppleva en 10 poängare!

SAIK på träningsläger inför VM
2019-04-11 20:41
Inför sommarens Orienterings-VM i Sarpsborg, Norge (12 - 17 augusti) arrangeras flera träningar i relevant terräng. Första omgångens träningsläger var måndag - onsdag, och ett gäng löpare från SAIK var med. Bland annat Kateryna Dzema, Katia, som skrivit lite om hur det var: 

It was unforgettable! The past three days flew by in one breath, you ask why? Its simple, it was a WOC training camp. During these three days we managed to run 6 different distances, from long to a one-man relay. It was great to run with the strongest athletes in the world. Breathtaking, it almost felt like it was already the WOC. We gained a lot of experience of the terrain, and it gave me confidence. Im taking a lot of positive feelings with me. Special thanks Sävedalens AIK for this opportunity, to be part of this event!
Kanonterräng på Kolmårdskaveln
2019-04-09 18:33
I söndags var det dags för Kolmårdskaveln, där SAIK hade flera lag i både dam- och herrklassen. Det bjöds på god sikt vilket lockade till hög fart i skogen. Flera SAIK:are hade även inlett helgen med Västergötlands Natt-DM på fredagen.

- På lördagen hade var vi många som tränade istället för att springa medeltävlingen, jag tror att det redan kan fastställas vara ett av årets absolut finaste träningspass! I superhärlig vårsol och med den vackraste kolmårdsterrängen under fötterna kände jag verkligen varför jag håller på med orientering. Den goda känslan gjorde också att det gick riktigt bra, säger Erik Bengtsson som på söndagen sprang den fjärde av H17:s fem sträckor.

Frida Brogren var en av tre SAIK-tjejer som sprang startsträckan i D17 och hon kände av tempot redan från början. - Det är lätt att säga att man ska fokusera på sitt eget lopp men i den här typen av terräng där man ofta har 100 meters fri sikt är det nästa omöjligt att inte ryckas med i draget. Vilket, enligt min mening, är en del av att springa stafett. Det är en avvägning mellan att följa efter alla andra och samtidigt hänga med på kartan tillräckligt för att hitta sin egen gaffel.

Både Frida och Erik hade dessvärre både sina respektive problem ute på sina sträckor.
-Terrängen var inte så lättsprungen som man lätt kunde tro. Tröttheten började stiga upp i huvudet mot slutet av banan och jag fokuserade mest på att hänga med i klungan, då kom bommen. Som tur är var jag inte den enda som missade gafflingen och inte heller sist med att upptäcka det, börjar Frida.

- Efter stabila insatser på de tre första sträckorna av det unga laget (Casper, Rasmus och Simon) blev det min tur att ge sig ut och direkt börjar jag med att göra ett stort misstag. På väg mot kontroll ett så ser jag fel på kontrollsiffrorna och springer mot kontroll sju då dessa sträckor korsat varandra och i all hast ser siffrorna lite lika ut. Väl framme vid ettan och stressad över mitt misstag fortsätter problemen genom att jag försöker springa på lite mer för att rätta upp mitt misstag men då gick det som det brukar när man förlorar lugnet och kontrollen över sin orientering, säger Erik.
- Resten av loppet gick lite varierat och jag var otroligt lättad när jag tillslut korsade mållinjen och slapp kämpa mig runt i den höga ljungen mer, fortsätter Erik.

- Något positivt är att loppet förutom att ge mig en smäll på käften, även gjorde mig rejält revanschsugen. Så nu blir det till att åka hem och träna terränglöpning och ladda inför 10-mila!, avlsutar Frida.

För precis, om några veckor är det dags för en av vårens stora höjdpunkter; 10mila!, och SAIK visade verkligen att potential för fina prestationer där finns. Förstalaget med Anastasia D, Amilia B och Maria M presterade imponerande bra och slutade på en 2:a plats i D17. De snabbaste SAIK-killarna sprang in på en 7:e plats i H17. Grattis!

Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Orientering, 05/07 19:49 
Orientering, 26/06 18:48 
Orientering, 27/05 00:02 
Orientering, 20/05 09:58 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 01/05 16:06 
Sävedalens AIK, 22/03 23:35 
Sävedalens AIK, 22/03 23:26 
Sävedalens AIK, 15/03 16:46 
Sävedalens AIK, 14/03 10:11 
 
För medlemmar
Arrangemang
Sponsorer