Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Orientering
Elit-Senior-Junior

Kämpa och gå på!
 
Andralaget överraskade i Jukolakavlen
2018-06-20 12:23
På bilden saknas Sergey

När lugnet och dammet tillfälligt lagt sig på arenan var det herrarnas tur att ta plats på startrakan på flygplatsen i Hälvälä. Efter Jukolagenrepet i relevant terräng i Bottnaryd och med vitryssarnas vana vid den gropdominerade terrängen var det en bra känsla i båda lagen under genomgången.

De båda ”åldermännen” och rutinerade startsträcksslöparna  Dimtry Mihalkin och Fredrik Weihard inledde på ett strålande sätt. Dmitry låg genom hela sträckan strax bakom täten och var endast drygt 2 min efter täten vid växeln. Fredrik hade en otacksam startposition, som nummer 1409 i det 1892 lag rekordstora startfältet. Men redan vid 3,2 km hade han sprintat förbi drygt 1100 av dessa och plockade dessutom ytterligare lag in till växeln.

På de därpå följande nattsträckorna sprang i tur och ordning för första laget Sergey Fedatsenka, Heino Ollin och Fredrik Wennermark. Sergey inledde mycket bra och plockade upp tjugotalet lag, men på sista tredjedelan kom några misstag. Heino tappade några onödiga minuter då han blev lurad på av att en vätskekontroll ej var markerad på kartan. Fredrik var inte heller helt nöjd efter lite missar i slutet av sträckan. Lagplacering var nu 56, när Johan Wikström kunde springa ut på gryningssträckan utan pannlampa.

I det ungdomliga andralaget löptes nattsträckorna av Carl Josefsson , Anton Novichenko och Albin Claesson. Alla tre imponerade stort med säkra och stabila lopp. Tillsammans passerade de 127 lag, så Albin kunde växla ut Per Nordholm på en finfin 121:a plats.

På den femte sträckan fick många lag problem i den kluriga terrängen. Detta drabbade också Johan och Per, vilket medförde att vi tappade en del i både tid och placeringar.

I förstalaget avslutade Vitaly Hichko och Andrey Salin, medan Oskar Lindqvist och Evgenij Zhahovskij slutförde för andralaget.

Vitaly presterade ett av sina bästa stafettlopp och kunde tillsammans med Andrey till slut ta in laget som 64:a, en förbättring med tre platser från fjolåret. Andralaget blev till överraskande bra 139:a, ett fantastiskt resultat med tanke på att näst äldste i laget var 22 år och fyra av dom var debutanter i Jukolasammanhang.

Utöver SAIK-arna i ovanstående lag, gjordes fina insatser i andra konstellationer. Vår reserv Erik Bengtsson gjorde en bra förstasträcka för ett finskt lag. Ola Skepp sprang fjärdesträckan för ett kompislag, så bra att han hade platsat i vårt förstalag. Jonas Palm och Erik Lindgren deltog också ett kompislag med Peter Lekberg sprang tillsammans med gamla klubbkompisar i Finspångs AIK. Dessutom dubblerade tjejerna Maria M, Maria T och Katya med att springa en av slutsträckorna i Jukolakavlen.

Nedtecknat av coach Anders

Venla 2018 - race report
2018-06-19 14:01
Rapport från SAIKs blandade bravader på årets största elitstafett.
Bronsmedalj för Anastasia på sprint SM
2018-06-05 09:41
Under den gånga helgen avgjordes SM-tävlingarna i sprint i sydöstra delarna av Jönköping.
Anastasia Denisova visade än en gång hur duktig mästerskapslöpare hon är. Nu kunde hon ta sin första seniormedalj med jämt och bra genomfört lopp. Före sig hade hon endast de stora svenska VM-hoppen Tove Alexandersson och Sara Hagström. Carl Josefsson tog sig också till A-final där han blev 23:a i den jämna H18-klassen.
På söndagen var det dags för sprintstafett och för första gången hade vi ett lag på startlinjen. Maria Magnusson startade bra och var inne som 12:a dryga minuten efter täten. De mera etablerade skogslöparna Heino Ollin och Sergey Fedatsenka gjorde bra lopp och på sista sträckan kunde Anastasia föra laget i mål på en finfin 11:e plats.
Höstlovsläger i Belarus!
2018-03-23 12:02
Se inbjudan och anmäl dig genast!
Möt Fredrik Wennermark - vår senaste SAIK:are
2018-01-09 15:39
Fredrik Wennermark utanför SAIK-stugan efter 13 km söndagsdistans (Foto: Mats Lindqvist)
Efter att varit flitig på höstens träningar så har nu Fredrik Wennermark bestämt sig för att tävla för SAIK. 

Fredrik kommer från OK Skogsfalken i Blekinge och nedan finns en intervju som Heino gjorde efter 2018 års första Söndagsdistans.

Välkommen till SAIK Fredrik!
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Orienteringssektionen, 09/06 09:11 
Orienteringssektionen, 02/06 10:48 
Orienteringssektionen, 20/05 18:00 
Orienteringssektionen, 10/05 14:52 
Orienteringssektionen, 02/05 22:36 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 26/05 23:09 
Sävedalens AIK, 18/03 22:56 
Sävedalens AIK, 18/03 14:54 
Sävedalens AIK, 12/03 13:36 
Sävedalens AIK, 17/01 18:41 
 
Arrangemang
Sponsorer