Årsmöten 8 mars (friidrott), 10 mars (orientering), 15 mars (huvudföreningen)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering
Elit-Senior-Junior

Bli medlem i Sävedalens AIK
BLI MEDLEM
Kämpa och gå på!
 
Välkommen tillbaks till SAIK Agnes Spånér
2020-10-14 12:21
Välkommen tillbaks till SAIK Agnes Spånér

Som flera kanske har noterat på stafett-SM och på träningar nu i höst är att vi har en ny (gammal) löpare tillbaka i SAIK: Agnes Spånér! Agnes växte upp i SAIK men bytte 2011 till GMOK med sin pappa. Syrran Filippa stannade kvar i SAIK och efter nästan ett decennium kommer nu Agnes äntligen tillbaka. ”Hon är född och förblir en SAIK:are”


Underbart att se dig tillbaka Agnes, hur kommer det sig att du valde att byta till SAIK?

Det kändes som ett naturligt val. Saik är en klubb jag vill vara en del av som jag tror passar mig bra och har en miljö som jag vill vara en del av. Det är ett härligt gäng som jag kan konkurrera och motivera mig med på träningar och tävlingar. Det känns lite som att som att komma hem.


Berätta lite om dig själv.

Jag är 22 år, läser Ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg och har orienterat hela livet. Vuxit upp i Sävedalen men flyttar snart till Kålltorp.


Vad är din favoritträning?

Ojj, rolig fråga! Skulle nog säga backintervaller eller typ nattorientering. Det jag gillar med backintervaller är att det kräver jävlar anamma och att det är kul när flera kör tillsammans så det är en bra gruppträning. Charmen med nattorientering är att det istället kräver mycket eget fokus och den lilla adrenalinkick man får. 


Vilken stafett är din favorit och varför?

Jukola skulle jag nog ändå säga. Den är stor och allt roligt som händer runtomkring. Det är mer än bara ett lopp, kul att se människor i alla åldrar med spridda nivåer i skogen. Men 10-mila är också nice såklart.


Vad har du för ambitioner med din orientering? Vad är din styrka?

Min ambition är att bli bättre, utvecklas mer och se hur långt det leder. Jag vill fortsätta träna, tävla och satsa på de stora stafetterna. Min styrka är att jag inte ger upp, jag kämpar och går på! 😉 Jag försöker alltid göra mitt bästa och jag skulle ändå säga att jag är en jämn löpare.


5 snabba

Medel, lång eller sprint

Första eller sista-sträcka

10-Mila eller Jukola

Stafett eller individuellt

Kåsjön runt eller löptest 

SM 2020 info!
2020-08-12 08:31
Kolla planeringsdokument, anmäl dig och fundera på vad Du behöver inför SM.
Anastasia silvermedaljör på SM-milen
2019-06-14 17:50
Torsdagen den 13 juni avgjordes svenska mästerskapen över 10 km. Banan gick runt Riddarfjärden i Stockholm och Anastatisa Denisova belönades med silver för den snabba tiden 34:18, något som hon själv också var väldigt nöjd med,

- Det kändes väldigt bra! Det var andra gången jag sprang SM-milen och jag lyckades slå mitt resultat från förra året med 49 sekunder. Det känns extra kul att veta att formen är såpass bra inför Venla!

Grattis Anastasia!
Kåsjön Runt med Kajsa CW och Albin T nya på topp-10-listan
2019-05-08 16:23
Starten av Kåsjön Runt. Henrik N fick pool position eftersom han hade äldsta tiden under 30 min.
Vi fick två nya på Top-10 listan av Kåsjön Runt  6 maj. Kajsa Carlsson-Wallum debuterade med att gå under 35 minuter, med tiden 34:47. Albin Thunberg sprang in på 27:07 och drog med sig Fredrik Weihard och Heino Ollin på pers under 28 minuter. Lovande debut också för Carl Josefsson med 32:20.

Det var bra förutsättningar med +7 och torrt underlag. Samtliga löpare persade utom Henrik Nordholm (men han har ju sprungit under 30 minuter). Kåsjön Runt har SAIK:are sprungit sen 1997. Visst känns det tungt! Flera landslagslöpare och VM-medaljörer har deltagit.

Tyvärr var det bara 10 deltagare den här gången. Det hade varit roligt om fler deltar. Har ni några goda idéer så hör av er till Anders eller Ingemar.

Resultaten finns här och välj foldern Löptest. Jag vet inte om man måste vara inloggad. Man väljer OL-ELIT-SENIOR-UNGDOM under ORIENTERING på översta menyn. Därefter Dokument.
(Fredrik, ditt gamla rekord var inte urgammallt utan från 2014)
Swedish League vidare till Värmland
2019-04-14 18:54
Andra och tredje deltävlingen av årets Swedish League (SL) sprangs i helgen i Värmland, närmare bestämt strax norr om Säffle. SAIK hade flera löpare på plats som deltog i allt från miniknat till elitklasserna. Två som delade med sig lite av sina lopp var Emma Andersson som sprang D21 och Johan Wikström som sprang SL-klassen M21, och de tyckte båda att skogen bjöd på ren njutning,

- Jag är ju uppvuxen med värmlandsterrängen och när jag sprang för Tyr så betygsatte vi terrängtyperna efter en skala 1-10 där 1 var = Mattila terräng (det värsta man kan tänka sig alla kategorier) och 10 Långserud (det bästa man kan tänka sig alla kategorier) Långserud ligger i närheten av helgens tävlingsområde så jag hade på känn att det här kunde bli en 10 poängare, berättar Johan.

- Det var en härlig helg, jag joggade runt banorna och fick njuta av fin och läcker terräng. Terrängen påminde lite om den som var på O-ringen förra året i Ö-vik, säger Emma. 

De flesta av SAIK-löparna bodde tillsammans i Borgvik, vackert belägen bruksby där det brukade tillverkas stål; bruket levererade bland annat byggmaterial till Eiffeltornet! Under lördagen blev det även lite turistande, och det hanns med ett besök till Häggvikseken. Eken sägs vara Värmlands näst största med en omkrets på ca 8,10 m och uppåt 1000 år gammal. Helgens kanske yngsta deltagare var Olle Wikström, endast tre veckor gammal och son till Johan. Kanske att bli förälder har gett honom lite av den där berömda kicken:

- Olle har väckt någon form av trygghetskänsla rent tekniskt i mig, säger den nyblivne pappan Johan, kroppen var inte helt rapp, men vad gör det när man får uppleva en 10 poängare!

BLI MEDLEM
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från sektionen
Orientering, 14/01 13:36 
Orientering, 06/12 18:09 
Orientering, 04/12 11:27 
Orientering, 04/12 11:07 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 28/02 23:28 
Sävedalens AIK, 17/01 11:37 
Sävedalens AIK, 04/01 23:24 
 
För medlemmar
Arrangemang
Partners
Stötta vår förening