SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering
Elit-Senior-Junior

Bli medlem i Sävedalens AIK
BLI MEDLEM
Kämpa och gå på!
 
SM-Brons för Arvid!
2021-10-17 15:14
Podiet vid prisutdelningen H18 - Gabriel nöjd efter genomförd A-final - Arvid spurtar mot brons

En finfin bronspeng fick Saiks Arvid Skepp med sig hem från SM Sprint i Norrtälje. Därmed, äntligen ”stolpe in” för våra duktiga juniorer!

Elittester i Dalarna 13-16 maj
2021-05-31 15:14
Carl Josefsson som gjorde fina lopp i H21-klassen + en glimt av den vackra naturen på Elittesterna i Dalarna

Vi har fått en liten SAIK-rapport från Kristi Hilmmelsfärdshelgens elittesttävlingar som främst var fokuserade på elitjuniorer. Denna liksom alla andra tävlingar har ju påverkats av coronan och därför var det bara fyra anmälda juniorer till tävlingarna. När Gunnar Fovaeus, Casper och Arvid Skepp alla fick känna av coronasmittan blev Carl tyvärr ensam deltagare från SAIK.

Heino imponerade på SM Ultralång
2021-04-14 09:09
Heino Ollin tar här en kontroll på SM Ultralång - Foto: @woasfoto Moa Gustafsson Intervju: Agnes Spånér

I söndags (11/4) sprang SAIKs Heino Ollin Ultralång-SM i Västervik, där han slutade på en stark 16e plats. Inför loppet hade han lagt upp en plan för att få en formtopp, vilket innebär mindre träning de sista veckorna med mer fokus på fart, och denna gång även på att fylla i sitt energiförråd. “Den sista veckan tränade jag väldigt lite, och åt mer än vanligt. Det är inte särskilt härligt att pressa i sig mat, men jag var inställd på att det skulle behövas.”

Välkommen tillbaks till SAIK Agnes Spånér
2020-10-14 12:21
Välkommen tillbaks till SAIK Agnes Spånér

Som flera kanske har noterat på stafett-SM och på träningar nu i höst är att vi har en ny (gammal) löpare tillbaka i SAIK: Agnes Spånér! Agnes växte upp i SAIK men bytte 2011 till GMOK med sin pappa. Syrran Filippa stannade kvar i SAIK och efter nästan ett decennium kommer nu Agnes äntligen tillbaka. ”Hon är född och förblir en SAIK:are”


Underbart att se dig tillbaka Agnes, hur kommer det sig att du valde att byta till SAIK?

Det kändes som ett naturligt val. Saik är en klubb jag vill vara en del av som jag tror passar mig bra och har en miljö som jag vill vara en del av. Det är ett härligt gäng som jag kan konkurrera och motivera mig med på träningar och tävlingar. Det känns lite som att som att komma hem.


Berätta lite om dig själv.

Jag är 22 år, läser Ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg och har orienterat hela livet. Vuxit upp i Sävedalen men flyttar snart till Kålltorp.


Vad är din favoritträning?

Ojj, rolig fråga! Skulle nog säga backintervaller eller typ nattorientering. Det jag gillar med backintervaller är att det kräver jävlar anamma och att det är kul när flera kör tillsammans så det är en bra gruppträning. Charmen med nattorientering är att det istället kräver mycket eget fokus och den lilla adrenalinkick man får. 


Vilken stafett är din favorit och varför?

Jukola skulle jag nog ändå säga. Den är stor och allt roligt som händer runtomkring. Det är mer än bara ett lopp, kul att se människor i alla åldrar med spridda nivåer i skogen. Men 10-mila är också nice såklart.


Vad har du för ambitioner med din orientering? Vad är din styrka?

Min ambition är att bli bättre, utvecklas mer och se hur långt det leder. Jag vill fortsätta träna, tävla och satsa på de stora stafetterna. Min styrka är att jag inte ger upp, jag kämpar och går på! 😉 Jag försöker alltid göra mitt bästa och jag skulle ändå säga att jag är en jämn löpare.


5 snabba

Medel, lång eller sprint

Första eller sista-sträcka

10-Mila eller Jukola

Stafett eller individuellt

Kåsjön runt eller löptest 

SM 2020 info!
2020-08-12 08:31
Kolla planeringsdokument, anmäl dig och fundera på vad Du behöver inför SM.
BLI MEDLEM
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Orientering, 26/10 22:04 
Orientering, 05/10 13:26 
Orientering, 04/10 22:32 
Orientering, 04/10 15:18 
Orientering, 03/10 11:36 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 25/08 14:58 
Sävedalens AIK, 12/06 21:55 
Sävedalens AIK, 12/03 12:45 
 
För medlemmar
Arrangemang
HITTA UT
Partners
Stötta vår förening
Enjoyguiden