Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Skidor

Välkommen till SAIK Skidor!

SAIK Skidor välkomnar alla medlemmar och även andra skidintresserade till våra skidträningar.

Vår fasta träningsdag är torsdagar kl. 18, men i vår kör vi även rullskidträningar på onsdagar för de som är över 13 år och har åkvana.

 

Ha även för vana att titta på vår facebooksida "SAIK Skidor" för information om vår verksamhet och träningar.

Filmen om SAIK skidors juniorer är klar!
2019-01-07 13:40

Filmen är ca 35 minuter lång och följer våra juniorer under ett helt år på träningar, tävlingar och läger. Vi försöker visa hur det är att vara skidjunior i Göteborg både träningsmässigt och socialt. Ett av målen med filmen är att visa att det går att träna skidor i Göteborg, samt att försöka motivera och inspirera andra till att börja med denna fina sport.


I SAIK Skidor har vi plats för alla som gillar skidåkning, oberoende av vilken nivå man vill bedriva idrotten på. Hos oss är den sociala aspekten, samarbete och inkluderande viktiga byggstenar för verksamheten.


Titta gärna på filmen och bli inspirerad. En riktigt trevlig och rolig Feelgood-film för alla skidälskare 😊.


Utan EMMA RAVAKKO hade inte denna film blivit av. Emma har lagt ner ett gigantiskt arbete med att under ett helt år filma, intervjua och planera för filmen. De senaste månaderna har hon jobbat intensivt med att klippa och redigera filmen.

Stort, stort tack, Emma för ditt enormt fina arbete!

Längd.se om den kommande skidjuniorfilmen
2018-10-17 10:25
Längdåkningssajten längd.se har skrivit en artikel om den kommande filmen om SAIKs skidjuniorer. Läs den här och se den nya teasern ovan. 
Nya aktivitetsavgifter i SAIK Skidor
2018-01-17 14:45

Vi har inom SAIK Skidor har beslutat att höja våra aktivitetsavgifter för 2018 med 100-200 kr, se huvudföreningens sida.

 

Motiveringen för att höja våra aktivitetsavgifter är dels att de är låga jämfört med andra sektioner i SAIK, och dels att vi har kostnader för våra träningar i Skidome där klubben sponsrar med 100 kr per deltagare och träning.


Som jämförelse är aktivitetsavgiften inom SAIK Friidrott 350 – 625 kr per termin (halvår) för åldrarna 7-17 år.

 

För vuxna vill vi göra er uppmärksamma på att aktivitetsavgiften kan tas på friskvårdsbidraget på jobbet om man har denna förmån.


Fakturor på medlems- och aktivitetsavgifter skickas ut inom kort.

Skidjuniorerna - trailer
2017-11-29 09:35

SAIK Skidor håller på att göra en film om vår juniorverksamhet. Filmen har som mål att inspirera och motivera andra ungdomar och juniorer att börja eller fortsätta att åka skidor. Vi har även en förhoppning om att vi kan få nya sponsorer via denna film.

 

Filmen beräknas vara klar till sommaren 2018, men för den nyfikne så har vi redan nu gjort denna

trailer.

Lisa Jonsson, Västsveriges bästa skidjuniortjej
2017-11-15 15:24

I helgens svenska längdskidpremiär i Bruksvallarna var det soligt, men riktigt kallt. Termometern visade 15 minusgrader på lördagsmorgonen då landets bästa juniortjejer skulle mötas för första gången denna säsong.


Lisa Jonsson från Öjersjö, som är rankad 14:e av alla tjejer i D19-20 åkte 5 km skejt på strax över 13 minuter och blev 19:e tjej av ca 80 i klassen. Många duktiga norskor och schweizare var med i tävlingen. Lisa blev 9:onde bästa svenska tjej. Trots den fina placeringen var inte Lisa helt nöjd. ”Vi vallade efter prognosen som var att det skulle bli 5 minusgrader”, säger Lisa som tyckte att hon inte hade de snabbaste skidorna.


På söndagens sprint satte Lisa full fart från första stavtag i prologen och låg an till att kvala in bland de 30 bästa tjejerna med god marginal när hon ramlade i den sista svängen. Lisa missade därmed kvalgränsen med ca 4 sekunder, men lovar att komma starkare tillbaka vid kommande tävlingar.

Lisa ingår i SAIK Skidors juniortrupp som består av ca 20 juniorer. Lisa Jonsson och Rebecca Lekberg går på Skidgymnasium i Torsby respektive Falun. Övriga juniorer bor och tränar i Partille.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 04/03 15:37 
Sävedalens AIK, 06/01 21:43 
Sävedalens AIK, 18/12 16:31 
Sävedalens AIK, 10/11 16:31 
Sävedalens AIK, 26/05 23:09 
Sävedalens AIK, 18/03 22:56 
 
Arrangemang
Sponsorer

På Liseberg finns närmare 40 åk- och upplevelseattraktioner. Pröva AtmosFear, Europas högsta fritt fall,  rocka loss i JukeBox och se vem som blir blötast i FlumeRide. Missa inte heller Balder som flera gånger blivit utnämnd till ”Världens bästa berg- och dalbana  i trä”. Titta också in i Kaninlandet, 2013 års stora nyhet för de mindre barnen med många nya karuseller och en stor lekplats.

Mellan varven kan du prova lyckan på spel och lyckohjul. Kanske det är du som kammar hem stjärnvinsten..?

För info om öppetdagar och -tider se liseberg.se. Tel 031-400 100