SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Skidor
Bli medlem i Sävedalens AIK
Bli medlem
Välkommen till SAIK Skidor!

SAIK Skidor välkomnar alla medlemmar och även andra skidintresserade till våra skidträningar.

 

Vår fasta träningsdag är torsdagar kl. 18.

 

Från mitten av april till mitten av juni kör vi barmarksträningar i skogen med samling vid Partille golfbana i Öjersjös parkering. Löpning, balans, styrka och skogsintervaller står på programmet. Avslutas med mosshandboll. Passar alla från 7 - 70 :-) Perfekt pass för att bygga styrka och kondition inför kommande skidsäsong.

 

Från mitten av augusti till 1 november kör vi rullskidträningar med samling vid Öjersjö Brunns skolas parkering. Grupper från 7-23 år + en vuxen/Vasaloppsgrupp.

 

Under november och december kör vi skidträningar i Skidome för åldrarna 7 - 23. Vuxna fortsätter då rullskidträningarna ut november.

 

På vintern kör vi skidträningar på snö/konstsnö där detta finns för åldrarna 7-23 år.

 

Ha gärna för vana att titta på vår facebooksida "SAIK Skidor" för information om vår verksamhet och träningar. Varje vecka skickas även mail ut med information om våra aktiviteter. SAIK Skidor Juniorer och SAIK Skidor Ungdom har även egna grupper på Instagram.

 

Vill du bli medlem? Tryck på knappen "Bli medlem".

SAIK:s Sommarskidskola 2024
2024-05-12 17:52

Sommarkänslan är här och snart är det dags för 10:e upplagan av SAIK:s sommarskidskola.

När? 13-14 juni

Var? SAIK-stugan vid Kåsjön

Anmälan? Via mejl till sommarskidskola@gmail.com

Inbjudan

Allum Hill Race
2024-04-29 21:29

SAIK Skidor kommer lördagen den 17 augusti 2024 att arrangera Allum Hill Race.

En rullskidtävling med start vid Allum köpcentrum och mål vid parkeringen nära SAIK-stugan vid Kåsjön. Banan är upp till 3 km med en prolog och en jaktstart.

Anmälan är öppnad i TA skidor.

Vid SAIKs årsmöte lämnade Odd Wallum över ordförandeskapet till Sven-Ove Pettersson
2024-04-15 09:01

Odd har med otroligt stort engagemang och kunnande varit ordförande för skidsektionen under många år.

 

Skidsporten har tidigare inom SAIK tagit sig lite olika skepnader men det var under Odds initiativ som den för mer än 10 år sedan blev en egen sektion och har sedan dess funnits och vuxit till vad den är idag.


Vi är otroligt glada över detta och det är mycket tack vare Odds brinnande intresse och inkluderande förmåga som många av oss också har hittat skidsporten, både som tävlingssport och motionsform. Vi tackar ödmjukast för all den tid som Odd lagt ned på detta. Odd kommer att fortsätta inom skidsektionen men nu i rollen som träningssamordnare.

 

Som ny ordförande välkomnar vi Sven-Ove Pettersson. Sven-Ove är certifierad skidcoach och har de senaste åren varit sammanhållande för basgruppen och ansvarig för träningen den gruppen genomför. Sven-Ove har också under flera år arbetat med andra styrelseuppdrag. Välkommen Sven-Ove och stort lycka till din nya roll.

 

Övriga styrelseledamöter inom skidsektionen är Ola Strand, Dan Kuylenstierna, Caroline Lövhammer, Peter Lekberg, Tommy Jonsson, Erik Österlin och Yvonne Janslätt.

 

//Skidsektionens styrelse

Årsmöte i SAIK Skidor
2024-02-08 22:48

Måndagen den 11 mars 2024 hålls Årsmöte i SAIK Skidor.

Vi samlas i SAIK-stugan vid Kåsjön kl 19.00.

Alla medlemmar är välkomna.

 

 

Den 19 augusti välkomnar Sävedalens AIK tillsammans med Allum köpcentrum till ”Allum Hill Race”
2023-08-17 10:31

I startfältet finns årets två Vasaloppsvinnare Emelie Fleten och Emil Persson som utmanas av flera starka namn. På damsidan utmanas Emelie av framtidsnamnen Linnea Johansson, Anja Stolpe och Ida Palmberg. På herrsidan kommer Emil Persson få bekänna färg mot starka namn: Max Novak som var trea i förra årets sammandrag av Ski Classics,  superlöftet Alvar Myhlback som endast 16 år fyllda slutade åtta i årets Vasalopp samt de två norska framtidslöftena Herman Paus och Amund Riege som tävlar för svenska Team Ramudden. Sist men inte minst kommer även Göteborgs stolthet Alfred Buskvist som tog hem sprintvästen i förra årets Ski Classics till start.  

 

För dig som vill titta så första start på kyrktorget 9:45. Elitåkarna startar 11:00

Bli medlem
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
För medlemmar
Skidspår
Partille golfbana

SAIK Skidor kör skidspår på Partille Golfbana i Öjersjö. Slingan runt banan är ca 5,5 km.

Ge gärna ett frivilligt spårbidrag till SAIK Skidor. Swishnumret är 123 382 4711.
Sponsorer
Stötta SAIK
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten