SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering i Göteborgs bästa träningsmiljö

Bli medlem i Sävedalens AIK
Bli medlem
Välkommen till SAIK orientering!

Sävedalens AIK eller SAIK som vi oftast säger är en bredd- och elitklubb som bedriver stor del av träningsverksamheten från vår klubbstuga vackert belägen vid Kåsjön i Partille kommun. Vi har förmånen av att ha fin orienteringsterräng in på knutarna runt vår klubbstuga.

 

Är du ny i Göteborg med omnejd och söker en orienteringsklubb att träna med, så är du välkommen att träna med oss i Göteborgs bästa träningsmiljö för orienterare. Du kan orientera med oss oavsett kunskap och ambitionsnivå. Mer info om träffar, träningsgrupper, ledare och kontaktuppgifter hittar du under respektive rubrik. Våra träningar är öppna för alla och du är välkommen att haka på utan krav att du ska tävla för oss.

 

För att orientera dig på vår hemsida, se avsnittet om hemsidan under Om orienteringssektionen.

 

SAIKS Infoblad:

https://www.savedalensaik.se/docs/743/18391/SAIK%20Infoblad%20220910.pptx

Velkommen Emil Øbro!
2022-11-27 20:45
Emil Øbro

Emil Øbro, 26, har anslutit till SAIK efter att under de senaste åren har tävlat för OK Orion. Han ska flytta till Göteborg i vinter och hoppas kunna bidra med bra drag på träningarna – och genom att ta tuffa sträckor på stafetterna.
 – Jag ser verkligen fram emot att bli en del av klubben och lära känna alla, säger han.

Emil är fostrad i danska Tisvilde Hegn OK, har under de senaste åtta åren tävlat för OK Orion på de större stafetterna. Ett stafettlopp som han minns lite extra är förstasträckan på Jukola 2019, där han sprang för Orions andralag.
 – Jag hade ett startnummer runt 1 300 och alla sade att jag aldrig skulle se täten. Vid första tv-kontrollen låg jag på runt 30 plats. Det var en häftig känsla.

Emil är en fysiskt väldigt stark löpare. Som bäst har han sprungit 30.29 på milen. Det kan med andra ord bli hetsigt på intervallerna mellan Emil och Andrey, den senare har nämligen 30.20 som rekord.

Ett av Emils bästa orienteringsminnen är VM Långdistans i Norge 2019, där han kom på 32 plats.
 – Jag presterade på min toppnivå. Jag hade sprungit dåligt på medeln och tvivlade lite på hur det skulle gå. Sen sprang jag jättebra tekniskt och hade koll hela vägen.  

Om du skulle ta med SAIK på ett läger i Danmark, var skulle det vara då?
 – Till den danska västkusten. Jag tror inte att det är så många i SAIK som har sprungit där. Det är kustterräng med sanddyner blandat med grönområden där man får krypa fram.

 

Åtta snabba

Individuellt vs stafett

Dag vs natt

Långdistans vs medeldistans vs sprint

Tuvmosse vs kalhygge

Smørrebrød vs knäckebröd
ABBA vs Brødrene Olsen  
Freden i Roskilde vs Roskildefestivalen
To røde vs En grøn

Emil kommer att börja jobba i Göteborg i december och valde SAIK för att han känner att det är en klubb han kan utvecklas i, samtidigt som att han vill bidra till en bra träningsmiljö.
 – Jag ska pressa hårt fysiskt på träningarna. Sen vill jag ta viktiga sträckor på stafetterna, jag gillar första och långa natten. Sen känns det som ett bra gäng i SAIK, jag ser verkligen fram emot att bli en del av klubben och lära känna alla.

Vi välkomnar Emil till gänget och önskar honom ser fram emot tiden tillsammans!

Skribent: Heino Ollin

Skinkloppet / Marsipangrisloppet / Poängpromenad sön 4 dec 2022
2022-11-24 15:39

Boka in söndagen den 4/12 kl 10 då SAIK:s traditionsenliga Skinklopp och Marsipanlopp går av stapeln! Denna gång är även Poängpromenad ett alternativ. Efteråt blir det risgrynsgröt och fika. Vill du bara komma upp och äta gröt och fika så är du välkommen också. Detaljer nedan.

Avisering av årets egenavgifter är på gång
2022-11-17 20:16
Hej alla,
Nu när året närmar sig slutet är det dags att summera och avisera/fakturera de egenavgifter vi skall betala för årets tävlingar.
  • För projekt/stafetter/SM mm kommer ni att få fakturor via mail från Fortnox som betalas via bank
  • För något projekt (ev 25 manna) kommer ni att kunna swisha in pengar och får då en QR kod via mail
  • För "vanliga" tävlingar skall jag försöka få till fakturor via mail från Eventor.
    Dessvärre kommer det att bli två fakturor, en för vårens tävlingar och en för höstens.
Vi som jobbar med ekonomi och budget uppskattar mycket om ni betalar in rätt omgående.
 
Nästa år skall vi försöka att både bara tidigare och mer enhetliga. Ett tidigt nyårlöfte .
 
Om ni har frågor om de fakturor/aviseringar ni får så är min emailadress "bjornbaltsjo@gmail.com"
 
Vi ses och hörs 
Björn 
SAIK ÅRETS PRESTATION 2022
2022-10-30 22:00
SAIK ÅRETS PRESTATION 2022

2022 var ett fantastiskt år för SAIK orienteringsklubb.
Det började med tråkiga nyheter om krig i Ukraina som hade direkt inverkan på många av våra ukrainska och vitryska vänner från klubben. Vi som klubb reagerade omedelbart för att hjälpa alla vi kunde. Här är resten av året i en snabb sammanfattning.

 

Mars

 

År 2022 började med fin debut av Simon Wikström som vann Hallands Premier medeldistans. Bra jobbat!!!!

 

Samma månad senare fick vi en fin start i Bruderbackens sprinstafett

3 ungdomslag sprang idag upp och ner för Brudarebacken i soligt härligt väder!
2 st fjärdeplatser och en 14 plats blev det fina resultatet. Bra kämpat!
 

April

 

Vilken fantastisk nyhet det var – Gunnar blev svensk mästare i natt SM. Grattis!!! Med bl.a. natt SM-guld och en ledning just nu i Swedish league har våren varit storslagen för Gunnar Foveaus. Han är numera också uttagen till att springa ungdoms-EM 1-4 juli i Ungern. 

 

Maj

 

Det är maj så dags för det vi alla väntar på – 10 MILA. Efter stora förberedelser och verklig laganda för hela klubben för vår herrlagsledare att nå absolut klubbrekord - 13:e plats av totalt 306.

Tidigare rekord var från 1991 och 1995 med en 20:e plats.

Hela klubben är delaktig i den här framgången med en fantastisk stämning, suveräna träningar och en fint arrangerad helg med bra boende, egenlagad wok på arenan och god coachning. 

Wow. Vi kommer att minnas 10-mila 2022 länge.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6tr6LnKuXD0

 

Juni

 

Så det är juni och vi klarar oss för att fortsätta på bra stafettnivå – Jukola 2022 kommer att skrivas i historieboken som den bästa Jukola någonsin med 19:e plats för herrlaget och mycket bra placeringar för andra lag. Damerna placerade sig med alla fyra lag topp 200, en grym laginsats där också. Lagen kom 30, 72, 108 och 184.

Det var också riktigt trevlig SAIK familjeresa med massor av minnen. SAIK e klubben!

 

Här är filmen om SAIK på Jukola 2022

https://youtu.be/pGh8AWOjre4

https://youtu.be/DJeDzAFzNWo

 

Slutet av juni blev den mest efterlängtade tiden i orienteringsvärlden – världsmästare i sprint. Vi såg våra ukrainska lagkamrater springa för sitt landslag med fantastiska resultat.

 

Juli

 

JWOC – tack vare vår nya SAIK-tjej Viktoria Mag – tittade vi på skärmarna med stor spänning när hon tränade för att ha ett bra lopp och få GULD medalj i sprintstafett. Vilken prestation!!!!

 

EYOC - Grattis - 4:e plats för svenskt lag med Gunnar från SAIK på första sträckan. 

 

Augusti

 

Det var ytterligare en bekräftelse på att SAIK är starkt som lag – Andrey, Heino och Simon blev det bästa laget i Göteborgsdistriktet. Tjejer lyckades ta en 3:e plats. Så stark klubb!!!

 

September

 

September blev en månad med fina individuella resultat. Börjar med Långt SMMarcus tog en 5:e plats bland alla svenska löpare. Fantastisk.

 

ungdoms SM lång fick Emil Skepp 4:e plats. Framtiden ser bra ut för SAIK

 

Äntligen Middle och Stafett SM – här utan någon överraskning hade herrlaget fina resultat med 10:e plats i sverige.

 

Vi är en stor familj och vi har fina resultat i alla åldrar och Susanne Berglund resultat i Veteran SM är ingen skillnad. Hon tog brons på medel och guld på långdistans. Bra jobbat!!!

 

Oktober

 

Äntligen – 25 manna. Bra kamp fram till sista sträckan. Det är verkligen fantastiskt att komma in i topp 20 med 25 stabila löpare i alla åldrar och genrer. 19:e plats. SAIK är klubben. SAIK är en familj som tar hand om alla medlemmar.

 

Tack för ett fantastiskt 2022. Låt oss hoppa in i säsongen 2023 med stor energi och positiv och vänlig miljö. Tack.

Medeldistans nu genomförd
2022-10-02 17:31

Tack alla som kom till oss i Jonsered och sprang medeldistans. Det var fullt i skogen, på miniknaten, vid grillen och inte minst på arenan! För två år sedan var vi max 6 personer samtidigt på arenan, men nu är pandemin långt borta vilket verkligen känns skönt. Det diskuterades vägval, tider, höjdkurvor och stigkorsningar precis som det ska vara på en OL-tävling.

 

Vi fick en hel del överdrag kvar, detta finns nu i vår klubbstuga (du är välkommen tisdagar när vi har träning). Glömde du hämta ut ditt pris? vänligen kontakta  Filippa Spåner (0763-75 79 49).

 

Tack även alla funktionärer ni gjorde ett toppenfint arbetet idag.

Arrangemangskommitéen

Bli medlem
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 27/11 13:14 
Sävedalens AIK, 29/08 13:34 
Sävedalens AIK, 22/03 21:28 
Sävedalens AIK, 29/11 20:47 
Sävedalens AIK, 25/08 14:58 
 
För medlemmar
Våra arrangemang
Poängpromenader
Hitta ut
Våra partners
Stötta SAIK
Enjoyguiden