SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering i Göteborgs bästa träningsmiljö

Bli medlem i Sävedalens AIK
Bli medlem
Välkommen till SAIK orientering!

Sävedalens AIK eller SAIK som vi oftast säger är en bredd- och elitklubb som bedriver stor del av träningsverksamheten från vår klubbstuga vackert belägen vid Kåsjön i Partille kommun. Vi har förmånen av att ha fin orienteringsterräng in på knutarna runt vår klubbstuga.

 

Är du ny i Göteborg med omnejd och söker en orienteringsklubb att träna med, så är du välkommen att träna med oss i Göteborgs bästa träningsmiljö för orienterare. Du kan orientera med oss oavsett kunskap och ambitionsnivå. Mer info om träffar, träningsgrupper, ledare och kontaktuppgifter hittar du under respektive rubrik. Våra träningar är öppna för alla och du är välkommen att haka på utan krav att du ska tävla för oss.

 

För att orientera dig på vår hemsida, se avsnittet om hemsidan under Om orienteringssektionen.

 

SAIKS Infoblad:

https://www.savedalensaik.se/docs/743/18391/SAIK%20Infoblad%20220910.pptx

Tävlingar och aktiviteter på hemsidan
2023-03-28 16:43

Med hjälp av lite ”fulhack” så syns nu kommande tävlingar och aktiviteter som finns i kalendern nu på hemsidan. Obs att det inte finns någon koppling till Eventor utan man måste manuellt lägga in tävlingar. Vi tittar på en bättre hemsidelösning för framtiden.

Infomöte om årets tävlingsarrangmang
2023-03-28 16:37

Efter träningen på tisdag 4 april ca kl 19:30 kommer vi att berätta lite om årets tävlingsarrangemang: Göteborgsvarvet, Vårserien, Sävedalsdubbeln, Kåsjön Trail och SAIKs hösttävling.

 

Passa på att anmäla dig som funktionär, via den utskickade enkäten eller funktionärsanmälan.

Nu drar vi igång vårsäsongen för ungdomarna, start 28/3!
2023-03-23 18:14

Snön är borta, sommartiden är kommen och kontrollerna sitter ute! På tisdag 28/3 kl 18:00 kör vi igång ungdomsträningarna med orienteringsteknik igen! 

Alla är välkomna gamla som nya ungdomar med föräldrar. Mer info för er som är intresserade finns under: https://www.savedalensaik.se/nyheter/?ID=188208&NID=1002816

Nytt för i år är att vi kommer erbjuda orienteringsträning för alla i klubben under ett antal tisdagar i vår. Upplägget diskuteras i detalj, men kommer bli ett samarrangemang mellan bredd och ungdom. Mer info kommer senare, men här finns anmälan till första tillfället upplagt: https://eventor.orientering.se/Activities/Show/17881

Upprop för funktionärer till våra arrangemang 2023!
2023-03-22 18:55

Hej

 

Ni skall alla ha fått ett mail med en länk till en enkät med "upprop/intresseanmälan" för funktionärer 2023. 

 

Om ni inte har fått det så finns länken till enkäten här.

 

https://forms.gle/TkhqUuRF1xMLUemN6

 

Vi ser fram emot ditt svar!

 

Hälsar

Styrelsen och Arrangemangskommittén, Sävedalens AIK Orientering

 

PS. om du har frågor om enkäten eller inte får det att fungera  - maila bjornbaltsjo@gmail.com

Sige hej til Mathias Buchgreitz!
2023-02-28 08:00
Mathias Buchgreitz

Alla goda ting kommer i tre – det gäller även danskar. Mathias Buchgreitz är vinterns tredje danska tillskott i herrtruppen.
  – Jag vill vara en del av en träningsmiljö med hög nivå, säger han. 

Mathias är fostrad i Søllerød OK, vilket också den enda klubb han har representerat fram till nu. 19-åringen, vars ultimata mål är att vinna VM, vill testa på något nytt på ett internationellt plan. Han föredrar att tävla individuellt men tycker om pulsen på förstasträckorna.
  – Masstart är alltid kul, och när många löpare är omkring en så påverkas man mentalt, vilket är spännande att jobba med. 

Kanske är det inte så konstigt att Mathias gillar att fatta snabba beslut i pressade situationer, han har nämligen nyligen blivit en dedikerad schackentusiast. Kan någon i klubben bjuda på motstånd? 

Just nu håller Mathias på att gå klart gymnasiet. Han har tankar på att flytta till Göteborg därefter, vilket gjorde valet att ansluta till SAIK naturligt.
  – Jag vill vara en del av en träningsmiljö med hög nivå och där det finns goda möjligheter att bli bättre. 

Har du några meriter du är extra stolt över
  – Junior European Cup, JEC, 2022. Jag blev 13:e på lången och 16:e på sprinten. Det var en dålig upptakt med lungproblem och antibiotika, men det gick bra till slut. 

Men det är inte JEC som är Mathias bästa orienteringsminne. Där lyfter han i stället fram ungdomsträningarna på Sjælland som klubbarna där arrangerade tillsammans.
  – Jag minns särskilt sommarlägren som en skoj vecka med kamratskap och roliga träningar. De var grunden till att jag blev förälskad i orientering. 

Vart skulle du välja att ta SAIK på träningsläger i Danmark?
  – Jyllands västkust. Super, superteknisk terräng och något man inte kan hitta någon annanstans i världen.

 

Några snabba

Danskt hygge vs svenskt hygge

Dag vs natt

Långdistans vs medeldistans vs sprint

Individuellt vs stafett

Smørrebrød vs knäckebröd

ABBA vs Brødrene Olsen

Freden i Roskilde vs Roskildefestivalen

To røde vs En grøn

 

Varmt välkommen till SAIK Mathias! 

Bli medlem
Kommande tävlingar
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
För medlemmar
Våra arrangemang
Poängpromenader
Hitta ut
Våra partners
Stötta SAIK
Enjoyguiden