SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering i Göteborgs bästa träningsmiljö

Bli medlem i Sävedalens AIK
Bli medlem
Välkommen till SAIK orientering!

Sävedalens AIK eller SAIK som vi oftast säger är en bredd- och elitklubb som bedriver stor del av träningsverksamheten från vår klubbstuga vackert belägen vid Kåsjön i Partille kommun. Vi har förmånen av att ha fin orienteringsterräng in på knutarna runt vår klubbstuga.

 

Är du ny i Göteborg med omnejd och söker en orienteringsklubb att träna med, så är du välkommen att träna med oss i Göteborgs bästa träningsmiljö för orienterare. Du kan orientera med oss oavsett kunskap och ambitionsnivå. Mer info om träffar, träningsgrupper, ledare och kontaktuppgifter hittar du under respektive rubrik. Våra träningar är öppna för alla och du är välkommen att haka på utan krav att du ska tävla för oss.

 

För att orientera dig på vår hemsida, se avsnittet om hemsidan under Om orienteringssektionen.

Ny funktionärsanmälan
2022-07-17 16:41

Vi prövar nu att använda SportAdmin även för funktionärsanmälan. Det underlättar kommunikationen och gör det också möjligt för icke-medlemmar att anmäla sig som funktionärer till våra orienteringsarrangemang.

Första orienteringsarrangemang att anmäla sig till är hösttävlingen 2 oktober - välkomna!

(Funktionärer till Kåsjön Trail ligger t.v. kvar i Eventor.)

Nu får blåbären och lingonen stå kvar i skogen
2022-07-12 07:56

Det är ca en månad sedan Roland Brandshage lämnade oss för gott. I början av juni träffade Roland många av oss äldre SAIKare i samband med en lunch. Ett tillfälle som han enligt sin fru Eia uppskattat mycket. Fjorton dagar senare var han borta. Roland hade något år tidigare drabbats av den hemska sjukdomen ALS som så sakteliga bryter ner musklerna och kroppen. Fram till dess var han en idog träningskamrat. Han sprang lika fort som sina flera år yngre kamrater på onsdagarna, när många av oss äldre SAIKare träffades utanför Ansgarskyrkan och gjorde en runda ihop, som Roland tagit initiativ till för över 15 år sedan.
Läser man resultatlistorna från tävlingarna före pandemin är det lätt att konstatera att vi med Roland hade en mycket duktig orienterare, oftast bland de allra främsta i sin klass. Roland hade en mycket stark fysik och var nog den ende bland oss som inte varit utsatt för skador. Fysiken hade säkert grundlagts tidigt i hans ungdom som fallskärmsjägare, fjälljägare i det militära. Han älskade naturen.
Detta hade lett till att han blev naturbevakare för Partille kommun. Tidigare hade han svarat för SAIK:s kontakter med jaktlagen, en inte så lätt uppgift.
Vi får nu inte längre se Roland komma ut ur skogen vid Soldatängen med kärlen fyllda av skogens bär. En fantastiskt träningskamrat har lämnat oss.

Klubbmästerskap Medeldistans 14/6
2022-06-08 11:46

Välkomna till medel-KM tisdagen den 14 juni vid Delsjöns badplats. Det kommer bjudas på fina banor, bad och grillning. Om du inte vill springa tävlingsklass finns det även öppna banor. Anmälan: https://eventor.orientering.se/Events/Show/41297

Elit-Senior-Junior
Se filmen när SAIK slår klubbrekord på Tiomila
2022-05-12 09:31, Elit-Senior-Junior

Här är Youtube-filmen som Therese Wikström redigerat ihop över SAIK:s herrlags framgångar då det nådde en 13:e plats i Tiomilakaveln.

GruppSol kommer att finnas på DM-sprint
2022-05-11 23:14

Vår sponsor GruppSol kommer att finnas på arenan för DM-sprint den 8 juni för att informera om solceller för bil och fastighet. Dessutom kommer man att lotta ut en laddbox under kvällen.

 

Bli medlem
Nyheter från våra grupper
Elit-Senior-Junior, 12/05 09:31 
Elit-Senior-Junior, 10/05 14:50 
Elit-Senior-Junior, 20/12 16:27 
Elit-Senior-Junior, 30/11 20:01 
Elit-Senior-Junior, 09/11 22:30 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 22/03 21:28 
Sävedalens AIK, 19/01 20:59 
Sävedalens AIK, 29/11 20:47 
Sävedalens AIK, 25/08 14:58 
Sävedalens AIK, 12/06 21:55 
 
För medlemmar
Våra arrangemang
Sävedalens hösttävling
Poängpromenader
Hitta ut
Våra partners
Stötta SAIK
Enjoyguiden