Sävedalens AIK
Orientering

Välkommen till SAIK orientering!
För att navigera mellan huvudsidorna, använd toppmenyn eller genvägarna nedan. I övrigt använd menyn under logotypen.

Sektionssidan saik.o.se
Elit-senior-junior elit.saik.o.se
Klubbstugan stugan.saik.o.se
Poängpromenader promenad.saik.o.se

Huvuddomän för hemsidan är savedalensaik.se.
Lilla Göteborgsvarvet
2018-05-20 18:00
Parkeringen vid Dalens lekfält, foto J Wedlin
I år var det nog en av de soligaste dagarna som vi ordnat parkering för Lilla Göteborgsvarvet vid Dalens lekfält. Vi fyllde båda fälten och letade sedan upp ströplatser med cykel, en innovation för i år. Vi fick mycket beröm av de som parkerade! Tack alla!
Beställ Trimtex SAIK-konfektion t.o.m. 20 maj
2018-05-10 14:52
Det finns behov av Trimtex SAIK-konfektion och någon storlek saknas i SAIK-lagret. Denna gången öppnar jag inte webshopen, utan vill att alla ni som vill köpa SAIK-kläder inför sommaren mailar mig plagg storlek och antal. Möjlighet finns att byta storlek i SAIK:s lager om det blir fel. När det gäller Hoodies fick jag synpunkter förra gången att de är små i storlekarna. Tänk på det ni som beställer.

Länk till kläderna SAIK 2018.pdf »
Länk till priser SAIK-lager 2018-05-14.xlsx »

Maila mig på smsport@telia.com senast söndag 20 maj vilka plagg du vill ha så beställer jag med leverans 5 veckor senare.
Damernas 10mila 2018
2018-05-02 22:36

Årets 10mila blev en spännande stafett med många omkastningar i täten tack vare den tekniskt utmanande terrängen. Vi visste på förhand att det skulle bli tekniskt och inte så snabblöpt, vilket passar oss Göteborgare bra! Tyvärr fick vi återbud från Jenny B som är vår vanliga starter och efter några omkastningar i laget hade vi en mycket intressant början med Anastasia på första sträckan för första gången!


Det var en glad Anastasia som ställde sig på startlinjen och i vanlig ordning var farten hög på den inledande sträckan, något som inte störde henne. Tyvärr blev det ett misstag mot slutet som kostade ca 2 minuter men trots det växlades Sara Bengtsson ut i ett bra drag på en niondeplats. Sara genomförde orienteringen på sträckan stabilt och kunde växla ut Katya i en bra klunga på den långa tredje sträckan, även kallad “långa dagen”. Katyas instruktioner innan loppet var tydliga - håll dig i klungan och avvakta de andra. Något hon gjorde med bravur! När ledande IFKs löpare la bort 7 minuter och den jagande klungan kom ikapp var vi helt plötsligt med allra längst fram bled de lag som ledde stafetten. Det var en lugn Katya som svepte förbi TV-kontrollerna tillsammans med andra riktigt starka löpare, hennes kommentar efter loppet var “jag bara sprang och sprang och sprang”.


I växlingsfållan blev Sanna Svensson taggad och nervös inför sin sträcka när hon insåg att hon skulle gå ut tillsammans med världslöpare. Väl i mål växlade Katya ut Sanna som 7e dam, bara sekunder efter tätlagen och med långa dagens allra snabbaste tid, riktigt imponerande!


Sanna hittade inte riktigt flytet i orientering och hamnade i ett vakuum som gjorde att det tekniska genomförandet blev lite väl defensivt dock utan några större misstag, detta gjorde att en del löpare susade förbi. Sanna växlade ut Maria Magnusson som 24e dam på den sista sträckan. Maria som inte riktigt kände att hon hade en toppdag rent fysiskt gjorde som vanligt ett stabilt lopp tekniskt och spurtade i mål laget på en slutgiltig 27e plats. Två platser sämre än förra året, men med en mycket bättre känsla och med en positiv blick framåt, vi närmar oss toppen!


I Saiks tre andralag finns många prestationer att lyfta. I andralaget hade Lisa Palm en tung dag i den kuperade terrängen men växlade över till en stark Märta Mollén som plockade upp laget 70 platser och kunde växla ut Mariia Tymoshchuk i en bra klunga. Mariia gjorde ett stabilt lopp och sprang in laget topp 100. Avslutande Emma och Lovisa plockade tillsammans upp laget till en 66e plats, Lovisa som haft problem med att få till farten i benen under våren visade nu att tålamod och vinterträning lönar sig och landade en fin 59e tid på sin sträcka - det är riktigt bra!


Lagens yngsta löpare, Kajsa Carlsson Wallum imponerade stort på den första sträckan i lag 3 (plats 103 på sträckan) i laget fanns också Emelie Karlsson, Lika Razina, Stina Berg och Filippa Spånér och de placerade sig till slut på en 156 plats. I fjärdelaget sprang Erika Lindqvist, Anna Brodin, Amanda Claesson, Janni Axelson och Klara Pålsson. Fjärdelaget fick en tuff start då Erika stukade foten inledningsvis vilket så klart påverkade både både hastighet och fokus, men laget sprang till slut in på en 168 plats. Värt att notera var Amandas insats på den 11 km långa dagen-sträckan där hon knep en 161 plats på sträckan och Klaras publikfriande monsterspurt som hade platsat i 1a laget.


Allt som allt var det som vanligt riktigt härlig stämning i SAIKs damlag och efter att ha analyserat GPS spår och tittat på vägval från diverse löpare kan jag konstatera att årets tekniska genomförande är ett av de bättre! Nu ser vi med spänning fram emot Venla, där det också bjuds på tekniskt utmanande terräng!


/Therese

Stolt Coach och UK
Bästa herrinsatsen i 10mila sen 2009
2018-05-01 13:50

Taktiken inför årets 10-milakavle var solklar! Med bra löpare på de tre första sträckorna skulle vi vara med i tätklungan in efter fjärde sträckans långa natt. Det var med stort självförtroende vi tog oss från samlingen och lunchen ned till tävlingsområdet. Att det skulle bli svårorienterat fick vi klart för oss efter första rapporterna från damernas tävling. Tävlingsterrängen som till stor del låg inom Käringboda naturreservat väster om Nynäshamn skulle dessutom bjuda på rejäla fysiska utmaningar.


Heino Ollin inledde bra i den begynnande skymningen, efter några småmissar på mitten av banan kunde han växla över till Marcus Millegård, 7, 5 min efter täten. Ett utgångsläge som skulle visa sig vara perfekt för Marcus. Han plockade upp den ena klungan efter den andra och kom in som 17:e man, drygt 5 min efter. Ett kanonlopp, som också resulterade i första sträcksegern på 10-mila i hans långa orienteringskarriär!


Sergey Fedatsenka fick en bra start, tog in på täten och såg ut att bädda för en fin utgång för Andrey Salin på långa natten.  Innan förvarningen kom dock en 3 minuters miss, vilket gjorde att Ravinen med tänkta ”loket” (Gustav Bergman) på långa natten smet förbi. Andrey gjorde en rivstart så det slog gnistor i asfalten upp mot startpunkten och vid första kontrollen var han ikapp Gustav. Andrey höll sig väl framme i den stora klunga som bildades och kunde genom en kämpainsats, och trots en irriterande pannlampsele, vara med i klungan som jagade tio minuter bakom ledande Rassmus Andersson i OK Linné.


Nu var det i SAIK debuterande Fredrik Wennermark och Vitaly Hichkos tur att ta över på de lite kortare 5:e och 6:e sträckorna. Fredrik höll ihop det bra och Vitaly gjorde ett bomfritt lopp och vi hade en fin 21:a plats när Fredrik Weihard stack ut på den ogafflade  7:de sträckan, fortfarande i mörker och lätt regn. Tillsammans med sju andra lag fick Fredrik en del problem i den kluriga terrängen och tappade tid, men placeringen var fortfarande topp 25.


Nu när solen var på väg upp var det dags för de två yngsta löpare i laget Anton Novichenko och Carl Josefsson. Båda löste sin uppgifter på ett utmärkt bra sätt och vi var på 27:de plats inför slutsträckan.


Dmitry Mihalkin hade nu den tuffa uppgiften att försvara positionen på stafettens längsta sträcka, 15,3 km. Ett misstag på 5:e kontrollen kostade nägra minuter, men Dmitry fullföljde därefter elegant och kunde föra laget i mål på en slutlig 31:a plats och därmed 13:de svenska lag. Även om vi inte är med och slåss i toppen på allsvenskan, så spelade vi i högsta divisionen!


Totalt en mycket bra insats inom ramen för den högt ställda målsättningen. Därmed blev detta klubbens bästa placering sedan 24:e placeringen i Skåne 2009. Tre löpare från årets lag var med den gången. Liksom nu sprang Marcus andra sträckan (växlade in som etta!) och Dmitry  var avslutare. Fredrik Weihard sprang då långa natten på ett förtjänstfullt sätt.  


Andralaget drabbades hårt av några tunga återbud och då några av de tilltänkta reserverna inte heller var brukbara skulle det bli svårt att klara målsättningen topp 100. Det ungdomliga laget med fyra juniorer gjorde ändå en bra insats rakt igenom med lite extra plus för Simon Björklund och Oskar Lindqvist. Efter omstart för sista sträckan så slutade laget på 118:de plats. I laget sprang i tur och ordning: Olexii Savchenko, Ilya Belianka, Albin Claesson, Erik Bengtsson, Simon Björklund, Erik Lindgren, Per Nordholm, Oskar Lindqvist, Vidar Faxén och Evgenij Zhahovskij.

Bra takter på 10mila
2018-04-30 11:52

Jag har följt 10Mila på nätet trots problem med mitt bredband. Det var spännande.
Det började med att ungdomarna med tanke på åldern gjorde bra ifrån sig.
Damernas kamp blev väldigt spännande. SAIK var med  i toppen länge, endast 16 sekunder bakom efter tre sträckor. Sedan kom landslagslöparna in och vi halkade ner till en fin 27:e-plats. Bra jobbat - bättre än herrarna.
Herrarna överraskade. Idel bra placeringar jämfört med tidigare. De slutade på den bästa plats vi haft sedan 2009 - plats 31. Det var roligt!
Det var fina kämpatakter på alla lag. Kämpa och gå på!!!

Hans

Nyheter från våra grupper
OL-Arrangemang, 27/03 15:47 
OL-Elit-Senior-Junior, 23/03 12:02 
OL-Arrangemang, 13/03 20:40 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 26/05 23:09 
Sävedalens AIK, 18/03 22:56 
Sävedalens AIK, 18/03 14:54 
Sävedalens AIK, 12/03 13:36 
Sävedalens AIK, 17/01 18:41 
 
Arrangemang
Sponsorer