SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering

Bli medlem i Sävedalens AIK
BLI MEDLEM
Välkommen till SAIK orientering!

Sävedalens AIK eller SAIK som vi oftast säger är en bredd- och elitklubb som bedriver stor del av träningsverksamheten från vår klubbstuga vackert belägen vid Kåsjön i Partille kommun. Vi har förmånen av att ha fin orienteringsterräng in på knutarna runt vår klubbstuga.


Är du ny i Göteborg med omnejd och söker en orienteringsklubb att träna med, så är du välkommen att träna med oss i Göteborgs bästa träningsmiljö för orienterare. Du kan orientera med oss oavsett kunskap och ambitionsnivå. Mer info om träffar, träningsgrupper, ledare och kontaktuppgifter hittar du under respektive rubrik. Våra träningar är öppna för alla och du är välkommen att haka på utan krav att du ska tävla för oss.


För att orientera dig på vår hemsida, se avsnittet om hemsidan under Om orienteringssektionen.

Påsk-orientering med Gbg-Öst
2021-03-28 22:34

Tyvärr blir det inga "riktiga" påsktävlingar i år heller, men vi gör det bästa av situationen ihop med 4 andra grannklubbar i samarbetet "Gbg-Öst" och arrangerar en påsk-cup på hemmaplan.

Varje klubb ordnar en träning med banor från Vit/Gul - Svart, som vi andra springer enligt ett schema. Så här ser schemat ut för oss SAIKare:

Långfredagen: OK Landehof - Wendelsberg

Påskafton: IFK Göteborg - Ridbanan, Skatås/Delsjön

Påskdagen: Sjövalla - Mölnlycke företagspark

Annandagen: Lerum - Bråta industriområde Mölnlycke

 

Varje etapp finns upplagt i tävlingskalendern i Eventor. Filtrera på Klubbtävlingar.

Anmälan öppnas så snart vi fått all information från arrangörsklubben. Anmäler du dig finns det en karta utskriven på plats med start mellan kl. 10-11. Då finns det också SI-enheter med töm, start och mål (kontrollerna har SI hela dagen). 

Anmälan stänger vid midnatt två dagar innan resp. tävling.

Man kan också skriva ut sin egen karta och springa närsomhelst under dagen. 

Banorna finns i Livelox (ej kopplat till Eventor, men sök på arrangörsklubben).

 

Glad påsk!!

önskar funktionärsgruppen med Camilla Öhgren, Gabriel Öhgren, Martin Pettersson, Magnus Josefsson, Björn Bältsjö, Janni Axelson m.fl.

Ny styrelse
2021-03-15 20:06

 

Först vill jag tacka våra avgående ledamöter för en viktig och väl utförd insats under mitt första år som ordförande. Det har varit kul och utvecklande att jobba med er och att lära känna er!

 

Tack Lovisa, Hannah och Karin!

 

Jag ber även att få hälsa välkommen till våra nya ledamöter:

Magnus Fovaeus

Marie Eckerlid

Björn Bältsjö 

 

Välkomna!

Och givetvis, tack Niclas, och Helena som är med i år igen!

 

Själv tackar jag för förtroendet att fortsätta som ordförande.

 

//Henrik

Ny sprintkarta på gång omkring SAIK-stugan
2021-01-15 18:12

Senaste halvåret har vi hållt på att uppgraderar våra sprintkartor. De följer den nya normen ISSprOM 2019. Som löpare är det lite annorlunda med några nya tecken. Färgerna har kompletterats. Allt skall inte vara längre med, bara det som orienteraren har nytta av. Jämfört med 10.000-delen så är avsevärt mindre föremål med.


Kartan över Prästjärn inklusive SAIK-stugan är nästan klar. Här finns ett smakprov på en betaversion. Den täta slyskogen är nu rensad så sikten är bra omkring motionsspåret, men det ligger en hel del ris på marken. På merparten av områdena är det inte speciellt hindrande.

Har du synpunkter på kartan så hör av dig till Hans Carlstedt

Träningssamarbete med Gbg Öst
2021-01-14 13:36
Vi fortsätter vårt ungdoms- och breddsamarbete med klubbarna i "Gbg Öst" - SAIK, IFK, Sjövalla, Landehof och Lerum. Under 10 st lördagar, tom 13 mars, kommer det finnas en "Lördagsbana" att springa enligt ett rullande schema. Vit, gul, orange och violett bana kommer erbjudas.

Kartor, för egen utskrift, och PM laddas upp i Veckans bana-mappen här på hemsida inför varje ny vecka. Kontakta bredd@saik.o.se om du inte har fått lösenordet till mappen. Vill man ha utskriven karta på plats kan man anmäla sig via klubbaktiviteter senast fredagen innan kl.12 så får man det av ansvarig på plats.


Ha så kul i skogen!
Hittaut i Partille 2021
2020-12-06 18:09

Som de flesta säkert har sett tidigare så har det diskuterats att istället för Naturpasset arrangera Hittaut i Partille 2021. Under november har det blivit klart att Partille kommun sponsrar arrangemanget och vi kan därför gå vidare med planeringen.


Hittaut finns i hela Sverige och är ett inarbetat koncept. Under 2020 har det arrangerats i ca 60 kommuner och antalet utövare har stigit kraftigt. Vi tror att Hittaut i Partille kan få fler att prova orientering samtidigt som vi ökar samarbetet med kommun och näringsliv och även får en ny inkomstkälla till verksamheten. Skillnader mot Naturpasset är bl a att man letar Checkpoints istället för kontroller och att Hittaut kan bedrivas både med en papperskarta eller i en app. Mer info finns på https://www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/.


För Hittaut i Partille har vi bildat en arbetsgrupp i klubben som driver verksamheten inom de olika ansvarsområdena. Arbetsgruppen består av Mattias Bååth (sammankallande), Niclas Davidsson (sponsring), Lovisa Nilsson (marknadsföring), Hans Carlstedt (karta) och Perry Lundqvist (checkpoints). Ett antal ytterligare personer har också rekryterats inom respektive grupp. Målsättningen är att arrangemanget ska bedrivas under perioden april-oktober och att en papperskarta ska skickas ut till alla hushåll i kommunen.


För att få ett bra arrangemang, god ekonomi och ett engagemang i hela klubben vill vi gärna ha ytterligare hjälp. Exempel på arbetsområden där vi tror att många kan bidra är:

  • Kontakter med lokala företag. Har du en bra ingång till ett lokalt företag som är intresserade av friskvård för anställda eller på annat sätt kan vara intresserade av Hittaut?
  • Annonsering och priser. Har du kontakter inom företag som kanske är intresserade av att annonsera på kartbladet eller vill skänka priser under året?
  • Checkpointsansvarig. Kan du eller din familj ingå i en faddergrupp för ett antal checkpoints där ni under säsongen säkerställer att checkpointsen finns kvar och rycker ut om något skulle hända?
  • Under året hjälpa till att arrangera event kopplade till Hittaut. Det kan vara orienteringsdagar för företag, skolor eller nybörjare som utgår från aktuella checkpoints.

Hör av dig till Mattias på mattias.baath@ramboll.se eller 0702803416.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra grupper
OL-Bredd, 29/03 08:25 
OL-Bredd, 28/01 11:22 
OL-Ungdom, 20/10 11:34 
OL-Elit-Senior-Junior, 14/10 12:21 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 12/03 12:45 
Sävedalens AIK, 28/02 23:28 
Sävedalens AIK, 17/01 11:37 
Sävedalens AIK, 04/01 23:24 
Sävedalens AIK, 02/12 17:35 
Sävedalens AIK, 01/05 16:06 
 
För medlemmar
Arrangemang
HITTA UT
Partners
Stötta vår förening