Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Orientering

Välkommen till SAIK orientering!
För att navigera mellan huvudsidorna, använd toppmenyn eller genvägarna nedan. I övrigt använd menyn under logotypen.
  - Sektionssidan:  saik.o.se
  - Ungdom (upp t.o.m. 16 år):  ungdom.saik.o.se
  - Elit-senior-junior:  elit.saik.o.se
  - Bredd: bredd.saik.o.se
  - Poängpromenader:  promenad.saik.o.se
Huvuddomän för hemsidan är savedalensaik.se.

Vår kommunikationspolicy:

Du skall alltid kunna finna detta på hemsidan

  • Här hittar du rapporter, uppmaningar mm. Sidan skall spegla vår verksamhet.
  • Kalendern, där hittar du våra olika aktiviteter
  • Instruktioner hittar du i dokumentarkivet. Det finns även arrangemangsspecifika instruktioner under Arrangemang.
  • Funktionärslistan, finns i dokumentarkivet. Här lägger vi ut förväntad hjälp från medlemmarna. Det finns även en knapp till höger som heter ”Klubbaktiviteter/Funktionärsanmälan”. Här gör man en personlig anmälan.
  • I dokumentarkivet under ” … BOKNING” bokar man träningsmateriel som SI-pinnar, skärmar mm
  • Länk till Eventor, där man anmäler sig till OL-arrangemang mm

Facebook-knappen till höger går till gruppen ”träning/samåkning”, här gör du personliga kommentarer och samordningar. Gruppen är intern.

Jukola 2021
2020-10-25 17:41

Även Covid-19 gör det lite osäkert så siktar arrangören på att arrangera Jukola 2021 i Rovaniemi, 19-20 juni 2021. Nu har vi öppnat anmälan i eventor. Alla anmälningar från tidigare är borttagna så in och anmäl, Senast 30 November

Preliminärt resa torsdag 17 juni till måndag 21 juni. Troligen med nattåg till Luleå och sedan hyrda fordon.
Anmälan senast den 30 november med hänsyn till trycket på biljetter, planering och budgetarbetet i SAIK.
https://www.jukola.com/2021/sv/

https://eventor.orientering.se/Activities/Show/12990


Seniorvandring söder om Hindås
2020-10-17 09:56

Som tradition har SAIK:s äldre garde en vandring på våren och en hösten som anordnas av Perry Lundqvist. I år bar det ut i klassiska skid- och OL-marker söder om Hindåsgården. Först var tanken att vara NO om Landvetter flygfält i det fina naturreservatet Kärrsjön. Tyvärr gillade inte jägarna detta.

Vi fick istället bl.a. uppleva den gamla torpruinen Klippan. Väl värd ett besök. Intressant att se vilka kartor som kom med. Perry hade skickat ut en fil med en ganska modern karta. Vi hade även med oss kartor fån 1986,1988, 1999. Det var intressant att se utvecklingen.

Dessa vandringar ger en mycket fin social samvaro samtidigt som de får ut oss i naturen med en hel del motion. 27 st ställde upp och efter 10 km:s vandring bar det av till SAIK-stugan för gulaschsoppa.

OL-Elit-Senior-Junior
Välkommen tillbaks till SAIK Agnes Spånér
2020-10-14 12:21, OL-Elit-Senior-Junior
Välkommen tillbaks till SAIK Agnes Spånér

Som flera kanske har noterat på stafett-SM och på träningar nu i höst är att vi har en ny (gammal) löpare tillbaka i SAIK: Agnes Spånér! Agnes växte upp i SAIK men bytte 2011 till GMOK med sin pappa. Syrran Filippa stannade kvar i SAIK och efter nästan ett decennium kommer nu Agnes äntligen tillbaka. ”Hon är född och förblir en SAIK:are”


Underbart att se dig tillbaka Agnes, hur kommer det sig att du valde att byta till SAIK?

Det kändes som ett naturligt val. Saik är en klubb jag vill vara en del av som jag tror passar mig bra och har en miljö som jag vill vara en del av. Det är ett härligt gäng som jag kan konkurrera och motivera mig med på träningar och tävlingar. Det känns lite som att som att komma hem.


Berätta lite om dig själv.

Jag är 22 år, läser Ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg och har orienterat hela livet. Vuxit upp i Sävedalen men flyttar snart till Kålltorp.


Vad är din favoritträning?

Ojj, rolig fråga! Skulle nog säga backintervaller eller typ nattorientering. Det jag gillar med backintervaller är att det kräver jävlar anamma och att det är kul när flera kör tillsammans så det är en bra gruppträning. Charmen med nattorientering är att det istället kräver mycket eget fokus och den lilla adrenalinkick man får. 


Vilken stafett är din favorit och varför?

Jukola skulle jag nog ändå säga. Den är stor och allt roligt som händer runtomkring. Det är mer än bara ett lopp, kul att se människor i alla åldrar med spridda nivåer i skogen. Men 10-mila är också nice såklart.


Vad har du för ambitioner med din orientering? Vad är din styrka?

Min ambition är att bli bättre, utvecklas mer och se hur långt det leder. Jag vill fortsätta träna, tävla och satsa på de stora stafetterna. Min styrka är att jag inte ger upp, jag kämpar och går på! 😉 Jag försöker alltid göra mitt bästa och jag skulle ändå säga att jag är en jämn löpare.


5 snabba

Medel, lång eller sprint

Första eller sista-sträcka

10-Mila eller Jukola

Stafett eller individuellt

Kåsjön runt eller löptest 

Vi renoverar altanen på SAIKstugan
2020-10-12 17:02

Vi i hustomtar, Hans, Leif, Kjell o Bengt, har börjat renovera altanen på SAIKstugan. Det är en hel del jobb och kommer nog ta några veckor. Ca 1/3-del är gjord.

Hittaut 2021
2020-10-11 21:21
Styrelsen har tillsammans med Naturpassgruppen diskuterat att satsa på Hittaut istället för Naturpasset nästa år. Vi tror det finns mycket stor potential att nå ut till mycket fler utövare med detta koncept. Hittaut finns i hela Sverige, det finns ett väl inarbetat koncept som är alltmer välkänt bland allmänheten. Under 2020 har antalet utövare och aktivitetsnivå stigit kraftigt. Allt större intresse finns bland företag och organisationer att stödja hälso- och friskvårdssatsningar istället för traditionell exponering i elitsammanhang. Hittaut bygger på sponsringssamarbeten då det är gratis för utövaren. Vi ser mycket stor potential att marknadsföra vår klubb och vår sport, hitta nya samarbetspartners samt bidra ännu mer till folkhälsan. Dessutom kan det ge ett bra ekonomiskt utbyte om vi kraftsamlar kring detta samt blåsa in lite ny energi i vår klubb. Vi vill nu hitta intresserade av att engagera sig i detta projekt, vi har några personer klara men behöver ytterligare 2-3 i projektgruppen, gärna med intresse av marknadsföring, kommunikation och kreativt arbete. Kontakta styrelsen genast för frågor eller om ni vill vara med! Maila Styrelsen@saik.o.se eller ring ordförande Henrik på 070-332 3092.
Googla gärna Hittaut så hittar ni Hittauts hemsida med information och inspiration.
Nyheter från våra grupper
OL-Ungdom, 20/10 11:34 
OL-Elit-Senior-Junior, 14/10 12:21 
OL-Bredd, 29/09 09:43 
Nyheter från föreningen
Sävedalens AIK, 01/05 16:06 
Sävedalens AIK, 22/03 23:35 
Sävedalens AIK, 22/03 23:26 
Sävedalens AIK, 15/03 16:46 
Sävedalens AIK, 14/03 10:11 
Sävedalens AIK, 12/03 23:53 
 
För medlemmar
Arrangemang
Sponsorer