SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering i Göteborgs bästa träningsmiljö
Tävlingshandbok
Arbetsuppgifter servering

Sköta serveringen:

  • Gör budget för försäljning ihop med tävlingsledare
  • Inhandla försäljningsvaror
  • Sälja och servera försäljningsvaror, hamburgare och korv
  • Svara för funktionärsfika
  • Avyttra överblivna försäljningsvaror
Bemanning

10 personer:

6 personer heltid

4 personer deltid

Material

Egen utrustning:

  • Hamburgerfickor i papper
  • Vaxduk 6m och 2m vit
  • Vattendunkar -> ca 70 l
  • Kaffebryggare med kannor
  • Filter
  • Pumptermosar för kaffe gärna fyllda med kaffe, 4 st
  • Termosar för te
  • Vattenkokare
  • Våffeljärn + sladd
  • Plastbrickor, 8 st
  • Bullkorg
  • Mindre plastlådor för godis, 4-8 st
  • Servettställ, 2 st
  • Korg för servetter
  • Korg för sockerbitar
  • Korg för plastskedar
  • Bestickställ för plastbestick
  • Lång skärbräda, 60 cm
  • Skärbrädor stora, 2 st
  • Stora plastburkar för sköljda salladsblad, 2 st
  • Runda plastbyttor för grillens tbh, 6 st
  • Grilltunna (transportvänlig)
  • Grillbestick
  • Grillvante
  • Grillkol
  • Tändstickor
  • Tändvätska
  • Bestick 8 skedar, 8 gafflar, slickepott o kapsylöppnare
  • Plastkanna större till saft, 1 st
  • Plastkanna till vattenpåfyllning av kaffebryggare
  • Hushållspapper 2 rullar
  • Kassaskrin servering med lite växelpengar (från tävlingskassör)
  • Förebered Swish med skyltar.
  • Skylt 30×20 Våfflor
  • Skylt 40×20 Grill
  • Diverse andra skyltar
  • Prislistor stora, 2 st
  • Prislistor små inplastade
  • 4 st Småbord hopfällbara till grill
  • 3 st Kylväskor (för korv resp kylvaror)
  • 2 st Pappersfat små, 100+ st
  • Pappersfat stora (våfflor)
  • 100+ st Engångsbestick kaffeskedar, gaffel och kniv
  • Speciell besticklåda
  • Speciell servicelåda
  • Handsprit
  • Grillgaller lägre och ett högre rentvättat (SAIK- stugan)
  • Runda plastbord (3st) till grill resp funkfika (SAIK- stugan)
  • Stekspadar, 4st Tårtspade, 1 st Osthyvlar, 2 st Smörknivar, 2 st Slickepott, 1 st
  • Knivar, 3 st
  • Gafflar, 7 st
  • Skedar, 6 st
  • Läskedrycksöppnare, 2 st
  • Kaffemått, 1 st
  • Handvisp, 1st
  • Smörjpensel, 1 st
  • Liten plastsked, 1 st
  • Speciell servicelåda
  • Snöre
  • Tändsticksaskar, 3 st
  • Wettexduk, 1 st
  • Rena bakdukar/hand, 3 st
  • Hand-handduk 1 st
  • Plasthandskar 20 st
  • 2l plastpåse på rulle
  • Tejp paket-, frys och dubbelhäftande
  • Sax 1 st
  • Häftapparat 1 st
  • Tuschpennor 3 st
  • Elvisp 1 st
  • Skyltmöss
  • Skyltar och extraskyltmaterial

IP-skogen-utrustning:

  • Tält 5×7,5 m
  • Presenning vid våt mark för tältinteriör
  • Bord (IP Skogen), 9 st
  • Brandsläckare pulver (vid grillning)
  • Stolar (IP Skogen) 3 st
  • Elbehov: 3x10A (klarar Kaffe, Vatten, Våfflor, Korvkok) - öka till 3x16A om dubbla antal behövs
Aktiviteter

Planeringsfas:

  1. Inhämta försäljningsresultat sedan senaste tävling
  2. Kom överens med arenaansvarig om vatten och elförsörjning
  3. Skapa försäljningslista och budget
  4. Kvittera ut ev förskott från klubbkassören
  5. Införskaffa försäljningsvaror
  6. Fördela bakning etc
  7. Gör prislistor
  8. Skaffa egen utrustning
  9. Boka utrustning
  10. Bemanna funktionen genom dialog med personalansvarig, ta kontakt med personal och instruera dem

Tävlingsdagen:

  1. Duka försäljning
  2. Häng upp skyltar och organisera
  3. Avdela 1 person för vatten, kaffe och tekokning
  4. Avdela 1 person för smörgåstillverkning
  5. Avdela 1 person för våffelbak
  6. Avdela 3-4 personer för försäljning
  7. Avdela 3 personer specifikt för grill
  8. Arrangera funktionärsfika
  9. Efter tävling plocka ner försäljningen
  10. Avyttra (dela ut – sälj) överblivet försäljningsmaterial
  11. Kör upp lämpligt överblivet material till klubbstugan

Efter tävlingen:

  1. Summera åtgång och införskaffning
  2. Hantera ekonomi med tävlingskassör
  3. Summera erfarenheter – ge rekommendationer till justering av dessa instruktioner
 
För medlemmar
Våra partners