SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering
Ungdom

Välkommen att börja orientera med SAIK!
Nedan finner du information om SAIK:s ungdomsverksamhet och sådant som kan vara nyttigt att veta om du vill börja orientera. SAIK:s ungdomsverksamhet vänder sig till ungdomar 7-16 år. Se gruppledare och kontaktuppgifter här: Kontakt »

Träning
Vår primära dag för träning är tisdagar. Alla åldrar tränar samma tid (kl. 18) och träningen utgår ofta från SAIK-stugan vid Kåsjön. Ibland tränar vi på andra ställen för att variera terrängen. Se kalender för att se plats och annan info för veckans träning.

Tisdagsträning med OL-teknik (OL = OrienteringsLöpning) kör vi vanligtvis med start första tisdagen efter övergång till sommartid och fram till sommaravslutning veckan innan midsommar. Vi drar åter igång i samband med skolstart i augusti och håller en bit in i november.

Tisdagsträning fortsätter som vinterträning under vinterhalvåret för ungdomar 9-16 år. De yngre (9-12 år) kör löp&lek-betonad träning medan de äldre (13-16 år) kör vinterträning tillsammans med våra juniorer och seniorer men med viss anpassning för att passa åldersgruppen.

För äldre ungdomar (13-16 år) erbjuds fler träningstillfällen på torsdagar samt i samband med andra arrangemang såsom tävlingar och GOF-arrangemang. Info om dessa läggs upp i kalendern eller i Facebook-gruppen för ungdomar 13-16 år (https://www.facebook.com/groups/saik.13.16).


Klädsel och utrustning
För att komma igång krävs inget annat än löparskor och träningskläder (heltäckande byxa).

När man orienterat ett tag så brukar de flesta skaffa en egen kompass, Sportident-pinne, terrängskor, pannlampa (för nattorientering) och klubbkläder. SAIK har ett litet lager med klubbkläder och vi brukar ha en klubbshop på nätet öppen ett par gånger per år för beställning av nya kläder (håll utkik på hemsidan).

Föräldrar
Som förälder är du välkommen att vara med på våra ungdomsträningar. Till en början för att kunna följa upp ditt barn men även senare om du vill träna och själv lära dig orientera.
Se mer info för dig som förälder: För föräldrar »

Prova-på och medlemsskap
Om du vill prova på orientering innan du bli medlem så är du välkommen att komma på någon av våra träningar. Ta gärna kontakt med någon av våra ledare så är vi beredda på att ni dyker upp.     Kontakt »

Om ni känner att ni vill fortsätta efter att ha provat på vid något träningstillfälle så gör ni medlemsansökan här på hemsidan och ni får då en faktura på medlems- och aktivitetsavgift hemskickad. Vi har oftast ingen kö till våra ungdomsgrupper och kan då erbjuda alla sökande en plats direkt. Medlemsansökan:  http://www.savedalensaik.se/form/Default.asp?ID=183695
 
För medlemmar
Arrangemang
HITTA UT
Partners
Stötta vår förening
Enjoyguiden