SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering

Regler för tävlingsanmälan
Uppdaterad jan 2019                                                          


Individuella tävlingar

Som medlem i SAIK kan du delta i alla OL-tävlingar du vill. Det svenska orienteringsprogrammet finns i Eventor. Där anmäler var och en till de individuella tävlingar som man önskar delta i. Kostnaderna regleras i efterhand. Som vuxen har du två fria tävlingar/år ungdomar nästan alla.

Anmälningsavgifter som är högre än SOFT:s anvisningar betalas av löparen själv (ex O-ringen) Klubben betalar deltagande i

  • SM för de som är uttagna.
  • Närtävlingar som utgör ersättning för klubbens egna träning, ex SM Sport vintercup, GOF 10Milaträning, GOF Jukolaträning, Gbg Teknikträning & GOF Nattcup
  • Stafetter mm

När det gäller gemensamma aktiviteter, t ex stafetter, anvisar Bredd-, Elit- eller Ungdomskommittén hur anmälan ska gå till. Det finns ett program som hanterar vilka stafetter som SAIK bekostar.


Generellt betalar klubben anmälningsavgifterna för DM- och SM-stafetter.


Vissa tävlande kan kvalificera sig till individstöd, se bl a fliken J&S på hemsidan.

Eventor

För att kunna anmäla dig till en tävling behöver du vara registrerad som aktiv medlem inom SAIK-orientering och ha en personlig inloggningskod. Normalt ger vi dig denna automatiskt men om du inte har någon sådan, eller har tappat bort dina inloggningsuppgifter så kontakta SAIK-OL:s medlemsansvarig.

 

Observera att om du inte längre betalar medlemsavgiften, eller inte betalat förfallna skulder till SAIK så avregistreras du som aktiv medlem och kan alltså inte längre anmäla dig till tävlingar i Sverige.

Regler för anmälningsavgifter

Uppdaterad 2019


Är du 18 år eller yngre

Du får själv betala följande:

  • Flerdagars med förhöjda avgifter tex Alehofs lång-KM
  • Utländska tävlingar
  • Ej start och efteranmälan

Allt övrigt betalar SAIK

 

Är du 18 till 25 år

Du får själv betala följande:

För 2019 betalar man alla anmälningsavgifter  förutom att man får en rabatt på 250 kr motsvarande två tävlingar. Man kan ansöka om 50% rabatt som studerande.

 

Är du 26 år eller äldre

Du får själv betala följande:

För 2019 betalar man alla anmälningsavgifter förutom att man får en rabatt på 250 kr motsvarande två tävlingar


För att göra administrationen enklare så har klubben rätt att förenkla debiteringen av anmälningsavgifter och använda den mest rådande för respektive löpare då klubben finner det lämpligt.


Klubben har definierat vilka närtävlingar som skall anses vara träning och därmed vara fria så när som en blygsam administrativ avgift (fn 5 kr).

Klubbtävlingar är i regel avgiftsfria.


Krav för anmälan

SAIK anmäler till/betalar bara för tävlingar om du:

  • är medlem i SAIK dvs finns med i medlemsregistret och är aktiv eller lämnat in en underskriven medlemsansökan enligt Riksidrottsförbundets regler.
  • har betalat medlemsavgift, aktivitetsavgift och andra skulder till SAIK, dvs under vårsäsongen inte har några skulder avseende föregående år och under höstsäsongen har betalat medlemsavgift för innevarande år.
 
För medlemmar
Arrangemang
HITTA UT
Partners
Stötta vår förening