Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Friidrott - Orientering - Skidor

Bildad1933-08-02
Föreningsnummer3973
PostadressHultvägen 2
433 64 Sävedalen 
Telefon031-268066
E-postordforande@savedalensaik.se
Hemsidasavedalensaik.se
Bankgiro5504-2253
Swish1231137629
Organisationsnummer857201-7245
Klubbinfo
Sävedalens AIK är en idrottsklubb grundad 2 augusti 1933 som idag består av tre sektioner: Friidrott, Orientering och Skidor. Klubben är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Gångförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Skidförbundet.

Sävedalens AIK har i dagsläget drygt 1 100 medlemmar, av dessa är 54% män och 46% kvinnor.
Verksamhet

SAIK har tre sektioner för de olika idrottsliga verksamheterna: Friidrott, Orientering och Skidor. Varje sektion är framstående inom sina grenar och presterar väl på tävlingar i Göteborgsområdet såväl som nationellt och vi ser även internationella placeringar. Dessutom har vi motions- och träningsaktiviteter för alla åldrar. Mer information om idrottsverksamheten hittar du framförallt på respektive sektions hemsida.


Vi har en gemensam klubbstyrelse samt en egen styrelse för varje sektion. Vidare finns kommittéer och grupper som har hand tränings-, tävlings-, elit-, ungdoms-, motions-, läger- och arrangemangs-verksamheter, dessutom hanterar vi klubblokalen vid Vallhamra Idrottsplats, klubbstugorna vid Kåsjön och i Skatås.


Klubbens stadgar finns under Dokument.

Lokaler
Klubblokal Vallhamra

Vid Vallhamra idrottsplats har vi en klubblokal och tillgång till omklädningsrum samt förutom utomhusbanorna också en inomhushall. Det är heller inte långt till Delsjöreservatets strövområde med massor av vägar och stigar.


SAIK-stugan i Skatås

2007 köptes en stuga i Skatås stugby framförallt för löpträningar. Här är vi i direkt anslutning till alla spår och också Skatås Motionscentral.


SAIK-stugan vid Kåsjön

I januari 1997 stod vårt klubbhus vid Kåsjön klart. Härifrån utgår de flesta av orienterarnas träningar. Stugan ligger alldeles intill vildmarksleden, elljusbelyst motionsspär, friluftsbad.

Arrangemang
Varje år arrangerar vi flera tävlingar för elit och motionärer. 

Friidrotten ordnar under våren de traditionella Premiärloppet, Sävedalsspelen och under hösten Sävedalsloppet, och Bergsjöloppet. 

Orienteringen arrangerar Göteborgsdubbeln, Kåsjön trail och distriktstävlingar som Vårserien. 

Skidorna ordnar bl.a Kvällscupen och Serneke Skidfestival. 

Vissa arrangemang ordnar vi ihop med andra klubbar såsom Göteborgs Jubileumslopp och Göteborgsvarvet, dessutom tävlingar som sker mer sällan, t.ex 2004 då vi höll i första etappen i världens största orienteringstävling O-ringen eller 2017 då vi står för arenan vid Tiomila. Dessutom ger vi ut Naturpasset, en orienteringskarta över Partille som uppmuntar till motionsturer ut i naturen.
Övrig verksamhet

För att hjälpa till att finansiera den idrottsliga verksamheten har vi olika uppdrag, t.ex. säljer vi julgranar vid på flera platser i Partille och arrangerar poängpromenader vår och höst från klubbstugan vid Kåsjön.

Logotyp
Definition SAIK logotyp

Loggan är i en normalversion utan bård men kan med fördel användas med bård särskilt för ljusa underlag. Bården ska vara grå (vid CMYK K=50) på denna, alternativt kan originalmärke användas med en sydd bård eller stickning. Bårdens bredd anpassas efter underlaget, i tryck ska den vara 0,7-1.5% av märkets bredd.


Olika varianter av SAIK-logotypen finns under Dokument.


Den finns i två versioner en i bildformat och en true type (vektorgrafik). Dessa finns i två varianter. Vid mycket ljusa bakgrunder rekommenderas att märket "SAIK classic vit” användas.


Layout av namnet

Namnet ska skrivas ut i svart alt vit text med typnsnitt Arial Black.

 
Arrangemang
Sponsorer

På Liseberg finns närmare 40 åk- och upplevelseattraktioner. Pröva AtmosFear, Europas högsta fritt fall,  rocka loss i JukeBox och se vem som blir blötast i FlumeRide. Missa inte heller Balder som flera gånger blivit utnämnd till ”Världens bästa berg- och dalbana  i trä”. Titta också in i Kaninlandet, 2013 års stora nyhet för de mindre barnen med många nya karuseller och en stor lekplats.

Mellan varven kan du prova lyckan på spel och lyckohjul. Kanske det är du som kammar hem stjärnvinsten..?

För info om öppetdagar och -tider se liseberg.se. Tel 031-400 100