SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Friidrott - Orientering - Skidor

Om oss
Sävedalens AIK är en idrottsklubb grundad 2 augusti 1933 som idag består av tre sektioner: Friidrott, Orientering och Skidor. Klubben är ansluten till Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Orienteringsförbundet och Svenska Skidförbundet.
 
Sävedalens AIK har i dagsläget drygt 1 100 medlemmar, av dessa är 54% män och 46% kvinnor.

 

Bildad

1933-08-02

Föreningsnummer

3973

Postadress

Hultvägen 2
433 64 Sävedalen 

Fakturaadress

Telefon

070-233 09 67

E-post

Ordforande@Savedalensaik.se

Hemsida

savedalensaik.se

Bankgiro

5504-2253

Swish

1231137629

BIC

HANDSESS

IBAN

SE33 6000 0000 0004 3788 9181

Organisationsnummer

857201-7245

Verksamhet

SAIK har tre sektioner för de olika idrottsliga verksamheterna: Friidrott, Orientering och Skidor. Varje sektion är framstående inom sina grenar och presterar väl på tävlingar i Göteborgsområdet såväl som nationellt och vi ser även internationella placeringar. Dessutom har vi motions- och träningsaktiviteter för alla åldrar. Mer information om idrottsverksamheten hittar du framförallt på respektive sektions hemsida.


Vi har en gemensam klubbstyrelse samt en egen styrelse för varje sektion. Vidare finns kommittéer och grupper som har hand tränings-, tävlings-, elit-, ungdoms-, motions-, läger- och arrangemangs-verksamheter, dessutom hanterar vi klubblokalen vid Vallhamra Idrottsplats, klubbstugorna vid Kåsjön och i Skatås.


Klubbens stadgar finns under Dokument.

Lokaler

Klubblokal Vallhamra

Vid Vallhamra idrottsplats har vi en klubblokal och tillgång till omklädningsrum samt förutom utomhusbanorna också en inomhushall. Det är heller inte långt till Delsjöreservatets strövområde med massor av vägar och stigar.

 

SAIK-stugan i Skatås

2007 köptes en stuga i Skatås stugby framförallt för löpträningar. Här är vi i direkt anslutning till alla spår och också Skatås Motionscentral.

 

SAIK-stugan vid Kåsjön

I januari 1997 stod vårt klubbhus vid Kåsjön klart. Härifrån utgår de flesta av orienterarnas träningar. Stugan ligger alldeles intill vildmarksleden, elljusbelyst motionsspär, friluftsbad.

 

Bokningssystem
Lokaler på Vallhamra och Skatås bokas genom vårt bokningssystem medan Kåsjöstugan bokas på egen sida. Utrustning som ofta används utanför våra lokaler ska också bokas här.
 
Du som ledare kan få rätt att boka, skicka ett mail till bokning@savedalensaik.se för att få inloggningsuppgifter.
Arrangemang
Varje år arrangerar vi flera tävlingar för elit och motionärer. 

Friidrotten ordnar under våren de traditionella Premiärloppet, Sävedalsspelen och under hösten Sävedalsloppet, och Bergsjöloppet. 

Orienteringen arrangerar Partilletrippeln, Kåsjön trail och distriktstävlingar som Vårserien. 

Skidorna ordnar bl.a Kvällscupen och Serneke Skidfestival. 

Vissa arrangemang ordnar vi ihop med andra klubbar såsom Göteborgs Jubileumslopp och Göteborgsvarvet, dessutom tävlingar som sker mer sällan, t.ex 2004 då vi höll i första etappen i världens största orienteringstävling O-ringen eller 2017 då vi stod för arenan vid Tiomila. Dessutom ger vi ut Naturpasset, en orienteringskarta över Partille som uppmuntar till motionsturer ut i naturen.
Övrig verksamhet

För att hjälpa till att finansiera den idrottsliga verksamheten har vi olika uppdrag, t.ex. säljer vi julgranar vid på flera platser i Partille och arrangerar poängpromenader vår och höst från klubbstugan vid Kåsjön.

Logotyp
Definition SAIK logotyp

Loggans höjd är 57,7% av bredden, och är i normalversion utan bård. Tryckt bård enligt ovan och på andra material kan med fördel en bredare sydd eller stickar bård användas, bredden anpassas då utåt.


Vanliga SAIK-loggan finns i flera format: Classic.gif, Classic.jpg, Classic.pdf, Classic.tif. Andra varianter för särskilda ändamål finns under fliken Dokument.


Layout av namnet

Klubbnamnet "Sävedalens AIK" ska skrivas ut i svart alt vit text med typnsnitt Arial Black.


 
För medlemmar
Arrangemang
Sponsorer
Stötta SAIK
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten