SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sävedalens AIK
Orientering
Ungdom

SOL-skolan 2018
2018-08-15 20:31
De två senaste dagarna har SAIKs juniorer och äldre ungdomar anordnat detta års SOL-skola. Precis som tidigare år blev det en succé, komplett med massor av träningar och mossbad som avlutning på lägret. Detta året var det totalt 18 deltagare som kämpade på alla träningar och kastade lera på ledarna.

Första dagen sprang deltagarna till Furulund för en rolig och utmanande sprintbana och en härlig picknick i solen. Hemvägen utgjordes av en stationsbana där barnen fick kasta ägg, gå med ögonbindel, klättra genom ett spindelnät och mycket, mycket mer! Detta var även den första lagtävlingen på lägret så deltagarna jobbade lite extra hårt för att just deras lag skulle vinna. Dagen avslutades med capture the flag och bad i Kåsjön innan alla deltagare, och ledare, åkte hem för en välbehövlig natts sömn.

    Andra och sista dagen började med ett gäng småstafetter som gjorde många av deltagarna blöta innan den första träningen för dagen som var en stjärnorienteringsbana i Maderna. Trots dåligt väder och blöta kläder var det inga sura miner när ungdomarna kom i mål och efter en utmanande träning sprang alla tillbaka till stugan för en snabblunch innan  det andra passet för dagen vilket var en orienteringsbana som ledde fram till mossen.

    Precis som föregående år avslutades lagtävlingarna med en stafett i mossen där alla lagen kämpade otroligt hårt men tillslut tog lag 2 vinsten med bara några sekunder till tvåan. När tävlingen var avgjord började självklart det traditionella mosskriget där alla, men kanske framförallt ledarna, blev rejält smutsiga. När alla väl dragit sig upp ur leran och tagit sig tillbaka till stugan väntade en varm dusch och prisutdelning till alla duktiga deltagare.

    Vi ledare skulle vilja tacka alla barn som gjort detta till ett fantastiskt läger och önska er lycka till under orienteringsåret. Vi hoppas att ni hade lika kul som vi och att ni vill komma tillbaka till nästa års SOL-skola!
Nyhetsarkiv
Film om SAIK-ungdom2020-10-20 11:34
SOL-skolan 20182018-08-15 20:31
USM i Umeå2017-09-25 09:42
Seger i Bahco Cup2017-09-25 09:37
 
För medlemmar
Arrangemang
HITTA UT
Partners
Stötta vår förening
Enjoyguiden