Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Orientering
Elit-Senior-Junior

Fina framgångar vid medel o stafett SM
2018-09-18 15:26

Maria Magnusson visade vilken bra orienteringstekniker hon är i medeldistansfinalen, som avgjordes i lördags i Hok söder om Jönköping. Efter att med nöd och näppe tagit sig till A-finalen i fredagens kval fick hon en tidig startposition. Efter ett näst intill perfekt genomfört lopp blev en lång och spännande väntan vid arenan för supportrar och Maria. 30 löpare hann passera mållinjen innan Sara Hagström kunde peta ner Maria från ledarpositionen. När alla hade gått i mål på den natursköna målplatsen hade Maria en mycket imponerade 6:te plats med sig hem i bagaget.


På söndagen var det stafetterna som skulle avgöras på samma arena. SAIK hade sex lag på startlinjen 2 lag i resp D21, H21 och H20. Tyvärr blev det några återbud pga skador, som gjorde att reserver fick hoppa in i alla tre klasserna..

Albin Thunberg och Fredrik Wennermark inledde för herrseniorerna. Albin gjorde en suverän förstasträcka, liksom förra året då för Alehof, och låg med i klungan bakom ledarlagen under hela sträckan och kunde växla ut Heino Ollin som 15:de man. Fem lag lyckades dra ifrån övriga lag på andra sträckan. Heino kunde trots några små misstag ha bra kontakt med i klungorna som bildades där bakom och skickade ut Marcus Millegård på sista sträckan drygt 1,5 min från en 6:te plats. Marcus fick till en bra inledning och var efter halva sträckan uppe på 10:e plats. Med i stort bara landslagslöpare framför sig skulle det bli svårt att avancera ytterligare. Spånningen var stor, skulle vi få ytterligare ett ”löv” med oss hem. Marcus, pigg i benen efter ha avstått medeldistansen, plockade ytterligare ett lag och kunde med ”segergest” ta laget i mål som nia. En efterlängtad och välförtjänt framgång för herrlaget! Det var tio år sen SAIK var ”topptio” och då var det som vinnare. Segrade nu gjorde Stora Tuna före IFK Göteborg.

Andra laget fick en lite trögare start och slutade till slut på 56:a, när Johan Wikström och Ilya Belianka hade löpt sina sträckor.


För damerna inledde Amilia Björklund i andralaget bäst med att växla ut Emelie Karlsson, som 14:de. Lovisa Nilsson fullföljde sedan till en slutlig 29:de plats. För förstalaget kunde Maria Magnusson bärga en 15:de placering i mål, sedan Emma Andersson och Jenny Bengtsson sprungit inledningssträckorna.


I juniorklassen mönstrade vi ett ”juniorlag” och ett ”ungdomslag”.  De äldre grabbarna, Per Nordholm, Elias Ljungqvist och Simon Björklund blev till slut 47:a, sju platser och 25 minuter före ungdomarna Anton Kastrup, Nils Grimbeck och Rasmus Johansson Fjordside


Nyhetsarkiv
SM 2020 info!2020-08-12 08:31
Rakt på Natt-SM2019-04-01 20:46
DM Natt2019-03-25 18:12
Venla 2018 - race report2018-06-19 14:01
Lång-SM 20172017-09-25 09:39
 
För medlemmar
Arrangemang
Sponsorer