Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Sävedalens AIK
Skidor

Effektmätare för längdskidor: Öppet test på Chalmers
2017-05-08 16:54

Hej alla skidåkare!

 

Jag vill bjuda in er till att testa en effektmätare för längdskidor. Sensorn som är utvecklad av studenter och forskare vid Chalmers mäter stavkraft, stavvinkel, stakfrekvens och effekt i realtid. Resultatet återmatas sedan till användaren via ett användargränssnitt i en app i mobiltelefonen.

 

Effektmätare är sedan flera år vanligt förekommande inom cykel, men ännu finns ingen produkt för skidor. Tekniken som ni kommer få testa på onsdag marknadsverifieras för närvarande genom ett program vid Chalmers Ventures’ start-up camp med förhoppning att det inom en snar framtid ska kunna leda till en produkt som kan hjälpa skidåkare vid träning och tävling. Nu har ni chansen att vara med att testa och påverka tekniken.

 

Anmälan sker på: http://www.chalmers.se/sv/centrum/sportteknologi/kalendarium/Sidor/Test-av-effektmatare.aspx

 

Varmt välkomna!

 

Med vänlig hälsning,
Dan

 
Arrangemang
Sponsorer

På Liseberg finns närmare 40 åk- och upplevelseattraktioner. Pröva AtmosFear, Europas högsta fritt fall,  rocka loss i JukeBox och se vem som blir blötast i FlumeRide. Missa inte heller Balder som flera gånger blivit utnämnd till ”Världens bästa berg- och dalbana  i trä”. Titta också in i Kaninlandet, 2013 års stora nyhet för de mindre barnen med många nya karuseller och en stor lekplats.

Mellan varven kan du prova lyckan på spel och lyckohjul. Kanske det är du som kammar hem stjärnvinsten..?

För info om öppetdagar och -tider se liseberg.se. Tel 031-400 100